Inga vattenstänkaktiviteter tillåtna i Bangkok under Songkran i år, bekräftar flera myndigheter

Bangkok -

Det kommer inte att finnas några vattenstänkaktiviteter i Bangkok för Songkran i år, bekräftade flera myndigheter idag, den 28 mars.

Dr Suthat Chottanapund, chef för avdelningens Institute for Urban Disease Control and Prevention, berättade för Associated Press i eftermiddags angående reglerna och reglerna för Songkran i huvudstaden att kommittén för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) hade diskuterat fråga i dag och skulle slutföra och utarbeta dem som åtgärder med Bangkoks sjukdomskommission.

Han betonade dock att trots samtalen och diskussionerna skulle vatten/skumstänkande aktiviteter och liknande firanden fortfarande vara förbjudna för Songkran i år.

"Åtgärderna var inte helt utarbetade än men de skulle vara mer avslappnade. Det var dock fortfarande inte tillåtet att stänka vatten. Alkoholbidraget diskuterades ännu inte men det skulle troligen lättas. Att samlas för att dricka alkohol var fortfarande en risk och det fanns både positiva och negativa kommentarer angående frågan. I slutändan kan myndigheterna tillåta att dricka på en SHA+-anläggning, men att samlas och dricka kanske inte rekommenderas”, sa direktören.

Dr Suthat Chottanapund

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul bekräftade också förbudet mot vattenstänk och uppmanade allmänheten att vänta ytterligare ett år när landet närmade sig planen att kalla sjukdomen endemisk.

Han sa: "Vi kommer fortfarande att behöva minska risken för spridning av Covid-19 från så många aspekter som möjligt. Att samla in och skvätta vatten för Songkran-firandet var fortfarande en risk, så snälla vänta ett år eftersom vi arbetade för att kalla Covid-19 som endemisk... Och när det väl var genomfört skulle många åtgärder och regleringar lättas.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.