Säkerhetsfilmer fångar en man som verkar sätta eld på en främlings hus mitt på ljusa dagen i Phan Thong, Chonburi

Phan Thong, Chonburi-

Säkerhetsfilmer verkade visa en manlig motorcyklist som slängde en hink full med bensin och tände eld på den på fullt dagsljus in i en främlings hus i ett fall av vad Phan Thong-polisen kallar slumpmässig mordbrand under den gångna helgen. 

Videon, tagen lördagen den 26 mars 2022 klockan 12:40, visade en man klädd i skjorta, shorts och en motorcykelhjälm som körde på en svart-röd Yamaha Nuno med ett oidentifierat nummer och kastade vad som verkade vara en hink full av bensin och antände den i ett hus på Phanthong Fresh Market i Phan Thong-distriktet i Chonburi. Den misstänkte körde sedan direkt iväg. Lyckligtvis släcktes branden i tid av närliggande bybor, och ingen kom till skada.  

 Efter händelsen har POL. MAJ. Prasert Kulabutdee från Phanthongs polisstation gick för att undersöka den påstådda platsen för mordbrand och fann att de flesta av de skadade föremålen som tur var bara var plast och sopsäckar.

 När POL. MAJ. Prasert pratade med husägaren, Wanpen Kongtoyai, 53, hon sa att hon ägde en slaktare på marknaden och tittade på TV medan brottet ägde rum. Hon blev rädd för elden som plötsligt slog ut från ingenstans på framsidan av hennes hus och skyndade sig sedan för att släcka den. Hon hävdade också att hon inte kände mannen i säkerhetsfilmen och aldrig haft någon tvist med grannarna eller någon. Till slut vädjade Wanpen till polisen att fånga den misstänkte så snart som möjligt och lovade att belöna polisen efter det. 

Från och med nu har Phan Thong-polisen behållit hinken och videofilmerna från de närliggande kamerorna som bevis för att spåra den misstänkte. Den misstänkte var fortfarande på fri fot vid presstillfället.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.