Den thailändska regeringen beviljar gratis vägtullar på utvalda motorvägar under Songkran-semestern för att öka inhemsk turism

Nationella -

Regeringsutskottet har idag, den 29 mars, godkänt gratis motorvägsavgifter på tre stora motorvägar och en mindre motorväg, under Songkran-semestern, från den 12:e till den 18:e april.

De tre motorvägarna/expressvägarna inkluderar Bangkok-Ban Chang motorväg nr 7 (Bangkok - Chonburi - Pattaya - Karta Ta Phut), motorväg nr 9 (Bang Phli - Bang Pa-in), Burapha Withi Expressway och Kanchanaphisek Expressway.

Den avgiftsfria insamlingen börjar kl. 00.01. den 12 april till 00.00. den 18 april för att lösa trafikproblem och underlätta för personer som reser och återvänder hem via motorvägarna under den långa semestern.

Regeringen uppskattade att de skulle förlora cirka 243 miljoner baht inkomster för att bevilja gratis motorvägsanvändning under perioden men skulle tjäna cirka 351 miljoner baht som indirekt inkomst från att uppmuntra turism från att göra det.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.