En stor brand bryter ut på Prachinburi Market och skadar 30 lokala butiker och egendom, skador uppskattas till mer än hundra miljoner baht

Prachinburi –

  En brand bröt ut på en Prachinburi Town Municipality Market i går kväll, den 29 mars, och förstörde fastigheter för mer än hundra miljoner baht, enligt relevanta myndigheter som är bekanta med händelsen.

Tjänstemän anlände till platsen efter att ha larmats om händelsen vid 5-tiden. Vid ankomsten hittades marknadsbyggnaden, som till största delen var byggd med trä, i brand. Gastankexplosioner hördes också periodvis.

Branden fortsatte att expandera till större områden i närheten och tvärs över gatan på grund av den hårda vinden. Ett 30-40-tal brandbilar och tjänstemän sattes in efter att branden fortsatt att bryta ut i timmar. Branden släcktes gradvis vid 8-tiden. Mer än 00 butiker och butiker, inklusive ett apotek, ska ha skadats till ett värde av mer än 30 miljoner baht, enligt tjänstemännen.

Under släckningen rusade volontärer också ut för att rädda sju sängliggande patienter som bodde i närheten av händelsen. Lokala invånare evakuerades och försågs med ett tillfälligt skydd. Inga skador eller dödsfall rapporterades.

Foto med tillstånd: Thairath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.