Uppdaterade åtgärder för att komma in i kungariket Thailand tillkännagavs med start den 1 april

FOTO: Thansettakij

Nationella -

De uppdaterade åtgärderna för att komma in i kungariket Thailand har tillkännagetts och gjorts officiella i Royal Gazette, Thailands juridiska bulletin, med start den 1 april.

Resenärer behöver inte längre ge ett negativt RT-PCR-test inom 72 timmar efter avgång. Kravet på RT-PCR-test för ankomstdatum förblir dock oförändrat. Resenärer måste ha en fullbetald hotellbokningsbekräftelse för ankomstdatumet som måste innehålla ett RT-PCR-test, ATK-testkit och upphämtning på flygplatsen. Thailand Pass måste fortfarande fyllas i och godkännas innan ankomst till Thailand.

Det noteras att vissa flygbolag fortfarande kan kräva ett RT-PCR-test eller extra dokumentation innan ombordstigning. Resenärer måste kontrollera med flygbolaget om specifika krav innan de går ombord.

Karantänperioden för alternativ karantän (AQ) kommer att reduceras till 5 dagar för resenärer som inte är helt vaccinerade och bevis på vaccination krävs inte längre.

Karantänperioden för Sandbox-programmet kommer att reduceras till 5 dagar.

Kan vara en bild av text som säger "สถานกงสุลให้ นครี Uppdaterade åtgärder från och med 1 april 2022 Resenärer behöver inte längre ge ett negativt RT-PCR-test inom 72 timmar efter avgång. Vissa RT-PCR-flygbolag kan kräva ett test. eller extra dokumentation före ombordstigning. Resenärer måste kontrollera med flygbolagets specifika krav före ombordstigning. Karantänperioden för alternativ karantän (AQ) kommer att vara 5 resenärer som inte är vaccinerade igen. och bevis krävs inte längre. Karantänperioden för Sandbox-programmet kommer att reduceras till dagar."

Foto med tillstånd: Royal Thai General Consulate-General, Sydney

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.