Phalang Pracharaths parlamentsledamot Pareena togs bort från sin position och förbjöds för att ha ställt upp i val på livstid i Thailand

Bangkok -

  Phalang Pracharath MP Parina (Or Pareena) Kraikupt fick sin position återkallad och förbjöds från politiska val på livstid idag, den 7 april, efter Högsta domstolens dom mot hennes reserverade skogsintrångsfall i Chom Bung-distriktet i Ratchaburi.

Fallet lämnades in av National Anti-Corruption Commission (NACC) förra månaden, där det konstaterades att Ratchaburi MP olagligt hade intrång i ett reserverat skogsområde på 665 rai från hennes 711-rai fjäderfäfarm i Chom Bueng-distriktet. som väckte en konflikt mellan personliga och nationella intressen och bröt mot NACC-lagen.

NACC hade begärt att Högsta domstolen skulle stänga av Parina från sin politiska position och återkalla hennes rätt att delta i ett val och att rösta för en period på högst 10 år.

Uppläsningen, som började runt 10:30, hade slagit fast att Ratchaburis parlamentsledamot allvarligt hade brutit mot etiska normer och misskötte sin roll som lagstiftare. Domstolen hade beordrat henne att lämna kontoret från och med den 25 mars, vilket var datumet då domstolen beordrade hennes tjänsteuppskov. Som NACC begär skulle Parina inte längre tillåtas att ställa upp i ett val på livstid och rösta under en period på högst 10 år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.