Pattaya Ruamjais teamledare "Sinchai" diskuterar lättnader på barrestriktioner med nattlivsföretagare i Jomtien

Pattaya –

Borgmästarkandidaten från Pattaya Ruamjai-teamet Sinchai diskuterade lagliga öppettider, nykterhetskontrollpunkter och mer i går med nattlivsföretagare i Jomtien.
Den 7 april ledde Sinchai Watthanasathon Pattaya Ruamjai-teamet för att diskutera flera frågor som tagits upp av nattlivsoperatörer på Lisa's Guesthouse, Jomtien, Chonburi. En av operatörerna var Ms. Lamphueng “Lisa†Hamilton, ordföranden för nöjeslokalernas operatörsklubb som sökte en ny borgmästare för att vara kompetent att samordna med den thailändska regeringen samt en förlängning av den lagliga öppettiden för att ta emot turister.

Den nuvarande lagliga tiden för att stänga alkoholserveringar i Pattaya (och Thailand) är 11:00. Företagsägare har uppmanat regeringen i månader att lätta på denna begränsning, men begränsningen är tekniskt fastställd av Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA i Bangkok.

Lagligt är nattliv och barer fortfarande stängda men får fungera som tillfälligt ombyggda restauranger med många regler. En av dessa regler är den tidiga stängningstiden. Företagsägare i Pattaya vill att staden ska bli en laglig rättegångszon för att förlänga stängningstiderna till vad som var normalt före Covid19, vilket beroende på stadens underhållningszon var mellan 1:00 och 3:00 för det mesta.

Enligt Lisa och företagare i Pattaya är 11 alldeles för tidigt och de flesta turister kommer först igång med sina kvällar vid den här tiden.

.

Om nykterhetskontrollerna var operatörerna oroliga för att det skulle hindra turister som ville flytta från Nongprue till Pattaya och skapade en dålig image för staden. De sa att staden hade för många kontrollpunkter nuförtiden och att de borde vara strömlinjeformade och mer transparenta.

Slutligen ville operatörerna att involverade myndigheter skulle tillhandahålla fler parkeringsplatser även för utländska yachter.

Herr Sinchai Watthanasathon försäkrade att Pattaya Ruamjai-teamet hade kortsiktiga och långsiktiga lösningar på de diskuterade problemen. Han lovade att vidta omedelbara åtgärder när han väl blivit vald.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.