De största nyheterna från Thailand och Pattaya att följa nästa vecka: Gott thailändskt nytt år! Songkran är här, det här är vad du kan förvänta dig i år!

Thailand-

Följande är vår veckofunktion där vi tar en titt på de mest utvecklande berättelserna och saker att följa under nästa vecka. Vi fokuserar på vad som händer den första veckan i april 2022, som slutar april 16: e 2022.

Eftersom vi publicerar dussintals berättelser i veckan, gör detta att våra läsare kan få en snabb glimt av de viktigaste berättelserna som utspelar sig i Thailand och Pattaya och att följa och följa den kommande veckan, som valts av vår redaktion. Låt oss komma direkt in i det med veckans största nyheter och vilka viktiga berättelser att följa och leta efter den här veckan som sannolikt kommer att se ytterligare utveckling:

Songkran, den thailändska nyårs-/vattenfestivalen är här!

Det är dags för vad som är Thailands största semester och största årliga migration av människor när miljoner återvänder hem från Bangkok, Pattaya, Phuket och andra områden till sina hem på landsbygden, särskilt i nordöstra delen av landet.

Det nya året präglas vanligtvis av enorma världsberömda vattenstrider, fester, festivaler och mer.

Men i år, för tredje året i rad, är Thailand fortfarande bekymrat över spridningen av Covid-19 och många äldre och utsatta i riskzonen på landsbygden och har beslutat att INTE tillåta alkoholdrickande vid officiella evenemang, vattenstänk och slagsmål , massiva gatufester osv.

Detta år kommer att fokuseras helt på ceremoniella och religiösa evenemang som att vattna buddhistiska reliker, visa respekt för vördade munkar, visa respekt för äldre och vissa kulturella och religiösa shower och föreställningar. De massiva dränkta konserterna och festerna får vänta minst ett år till.

Responsen på förbudet har varit blandad från våra läsare. Många expats, särskilt äldre, gillar inte vattenstriderna och kommer inte att missa dem. Men de flesta har också sagt att de förstår den negativa inverkan på turismen genom att inte tillåta festaspekten av det nya året.

Faktum är att lokala företags- och turistföreningar har uttryckt i månader oro över förbudet mot "roliga" aktiviteter, särskilt Pattayas normala massiva vattenfest på Beach Road som normalt äger rum den 19 april och brukar locka över hundra tusen människor. Hotellbokningar, enligt lokala hotellföreningar, visar inte någon nämnvärd ökning under Songkran, en vecka som vanligtvis är en av de mest hektiska under året före Covid.

Många förslag lades fram för att ha vattenlekzoner med strikta covid-tester och regler, men Center for Covid-19 Situation Administration i Bangkok sa till slut nej och sa att de helt enkelt inte såg att reglerna kunde följas. Det är värt att notera att privata sammankomster, som i ett familjehem, fortfarande kan kasta vatten men det är avskräckt. All offentlig stänk på gator, framför företag etc är förbjuden i år.

Det betyder dock inte att festivalen inte kommer att vara en fantastisk tid för många att ta en vecka ledigt och koppla av, träffa familj och vänner, göra meriter, visa respekt för sina äldre och äldre, bära ljusa Songkran-skjortor och njuta av läckra måltider och tid tillsammans i festivalens anda.

För de som letar efter traditionella evenemang kommer många att hållas på Wat Chai nära Walking Street, ett fullständigt evenemangsschema kommer att finnas tillgängligt vid templet. Immigration och alla regeringskontor kommer att vara stängda större delen av festivalen och lokala evenemang sträcker sig vanligtvis till omkring den 20:e.

Var medveten om att det också kommer att finnas många företag som kommer att stänga butiken under veckan och att folk går hem för att träffa sin familj. Alkohol är INTE förbjudet på licensierade restauranger och ombyggda barer, även om förfrågningar om att förlänga stängningstiderna efter den nuvarande impopulära juridiska klockan 11:00 för festivalen nekades. Det är troligt att brottsbekämpande myndigheter kommer att hålla ett öga på nöjesställen som för närvarande fungerar som restauranger.

Pattaya-polisen (i själva verket rikstäckande) lanserar en massiv kampanj för trafiksäkerhet. Räkna med många kontrollpunkter för rattfylleri och tung polisnärvaro över hela Pattaya lokalt varje dag under festivalen. Viktiga fokusområden förutom rattfylleri är maskbärande och hjälmbärande.

TPN media kommer att ha mycket av vår personal på semester men kommer fortfarande att vara igång under festivalen. Var snäll och se dig snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/