Åtta försäljare åtalas för att ha brutit mot förbud mot vattenstrid på Khaosan Road, säger thailändsk polis

FOTO: Posttoday

Nationella -

Åtta försäljare åtalades för att ha brutit mot förbud mot vattenstrid hittills medan Khaosan Road började lugna sig, åtminstone när det gäller vattenstrider, när polisen skärpte restriktionerna.

Igår, den 14 april, var Khaosan Road betydligt tystare än dagen innan (13 april) eftersom polisen hade satt upp checkpoints vid infartspunkterna på Chakrabongse Road och Tanao Road för att förhindra människor från att ta med sig vattenlekutrustning till Khaosan Road. 

Enligt rapporter ändrade personer som kom till Khaosan med förväntan att leka vatten i går antingen sina planer på att gå och dricka istället eller bestämde sig för att lämna när de upptäckte att vattenlek inte var tillåtet.

Dessutom rapporterades det att Pollöjtnant Torsak Sukwimon, biträdande generalkommission, personligen besökte Khaosan Road igår. Han uppmanade ansvariga myndigheter att vara mer uppmärksamma och att inte låta det som hände den 13 april upprepas. Han avslöjade också att åtta leverantörer åtalades för att ha brutit mot Covid-19-reglerna om att inte spela vatten till följd av incidenten den 13 april, och att alla affärslokaler som behövdes stänga klockan 11.00 Polisen kommer att fortsätta att skärpa tillsynen fram till slutet av Songkran i april 17:e.

Pol Generallöjtnant Torsak sa att han förstod att turister vill ha kul och koppla av och att Songkran var känd för vattenstriderna med utlänningar och turister och att många människor kanske inte kände till förbudet, som nu är tre år i rad, på grund av Covid. -19 oro. Han tillade att polisen inte var "den roliga polisen" men de hade ett ansvar att följa de order som satts av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, och Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha som beordrade offentligt vattenstänk och slagsmål förbjudna i år.

Thailändska myndigheter från CCSA har föreslagit att turister som vill uppleva Songkran besöker lokala tempel för att göra meriter och deltar i religiösa ceremonier istället, och hävdar att det var lika givande och njutbart för alla turister som att dricka, festa och vattenstrider.

Referensartikel:

Thailändska myndigheter vädjar om samarbete efter att många människor brutit mot förbud mot vattenstänk på Bangla Road i går i Phuket

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.