Den unga thailändska rapparen "Milli" blir den första thailändska artisten att uppträda solo på Coachella, vilket leder till massivt stöd i sociala medier och efterfrågan på "mango sticky rice" i hela landet

Nationella -

  Thailändsk mango och sticky rice har omedelbart blivit ett hett ämne och har varit eftertraktat i Thailand sedan i morse efter att thailändska rapparen 'Milli', Danupha Khanatheerakul, sågs hålla och äta den populära rätten på scenen medan han uppträdde kl. Coachella, Kalifornien, i går kväll.

Milli, som också är den första och enda thailändska soloartist som någonsin uppträtt på världens mest kända musikfestival, tog över scenen genom att rappa på sin första låt, berätta sin historia som thailändsk person och sin syn på att leva i Thailand.

Det mest omtalade slagordet på thailändska sociala medier skulle vara rader där hon sa att "jag rider inte på en elefant" och hur thailändare nu har BTS-skytåg och tunnelbanor. Hon nämnde också sarkastiskt kostsamma Kinnaree elstolpar, värda 100,000 120 baht vardera, och de allmänna tågen som har varit i bruk i XNUMX år sedan kung Rama V:s regeringstid.

Låten fortsatte från vad många utlänningar kände igen Thailand från, som pingisshower, till att hon uttryckte åsikter om Thailand att "landet är bra, människorna är bra, vår mat är bra, men regeringen är bra (rutten, bokstavligen översatt)."

Innan hennes uppträdande var slut, styrde Mill scenen genom att äta en maträtt med mango sticky rice och berätta historien om den berömda menyn samt andra kända frukter, såsom durian, longan och jackfruit, innan hon gick därifrån med höga applåder och jubel. från publiken.

Framträdandet av den 19-åriga artisten har hyllats av flera kända personer inom underhållningsbranschen såväl som politiska personer, och betraktar det som det primära steget för "Soft Power" för det globala erkännandet av Thailand på samma nivå som den thailändska K-pop-sångerskan/rapparen Lalisa "Lisa" Manobal från Blackpink.

I juli 2021 stämdes Milli av Apiwat Khanthong, vice minister för premiärministerns kansli och advokat för premiärminister Prayut Chan-O'Cha, för att ha förtalat premiärminister Prayut Cha-O'Cha efter hennes inlägg på nätet och en låt komponerad mot premiärministern.

Enligt advokaten hade Milli oförskämt kommenterat regeringens ledning i samband med Covid-19-situationen på hennes Twitter-inlägg, som juridiskt sett anses begå offentliga förolämpningar genom reklam.

Milli ska ha erkänt sina handlingar och bötfällts med 2,000 XNUMX baht innan fallet återkallades.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.