Veckan framåt i Thailand nyheter: Thai Covid Center för att träffas för att diskutera restriktioner efter Songkran

Thailand-

Följande är vår veckofunktion där vi tar en titt på de mest utvecklande berättelserna och saker att följa under nästa vecka. Vi fokuserar på vad som händer den tredje veckan i april 2022, som slutar den 23 april 2022.

Eftersom vi publicerar dussintals berättelser i veckan, gör detta att våra läsare kan få en snabb glimt av de viktigaste berättelserna som utspelar sig i Thailand och Pattaya och att följa och följa den kommande veckan, som valts av vår redaktion. Låt oss komma direkt in i det med veckans största nyheter och vilka viktiga berättelser att följa och leta efter den här veckan som sannolikt kommer att se ytterligare utveckling:

Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA för att träffas för att diskutera Songkran resultat och Covid19-restriktioner

Denna fredag ​​den 22 april 2022, runt 9:30 kommer CCSA att träffas i Bangkok på deras största möte sedan före förra veckans thailändska nyårsfestival. Mötet kommer att gå igenom Songkran-situationen när det gäller Covid-19.

CCSA-tjänstemän, ledda av Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha, har varit nervösa i flera veckor för Songkran som är den största thailändska högtiden och den största rörelsen av människor i landet varje år när de åker hem för att besöka vänner och familj.

Nu kommer de att granska data från läkare om Covid19-situationen efter festivalen och fatta efterlängtade beslut kring restriktioner.

Den största punkten på agendan kommer att vara internationella resebegränsningar som Test and Go och Thailand Pass. Det har varit många rykten och spekulationer om förändringar som ska göras men eftersom TPN media undviker rykten kommer vi att invänta fakta från mötet på fredag.

Andra möjliga förändringar kan vara färgkodningszoner som hanterar restriktioner, övergripande vaccinationsprogram, lagliga stängningstider för alkoholserveringar och mer.

Vi kommer att tillhandahålla fullständiga uppdateringar denna fredag ​​eftermiddag när ändringarna, om några, offentliggörs.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/