Lokala invånare håller evenemang för att visa respekt för dödsguden på Sri Racha, en del av Songkran-ceremonierna

Sri Racha –

  Lokala invånare runt Sri Racha höll en unik, traditionell religiös ceremoni i måndags för att respektera "Phaya Yom" eller dödens gud i tron ​​att det skulle avvärja olyckor. Detta är ett traditionellt evenemang som äger rum under Songkran varje år men på grund av Covid-19 pausades eller tonades ned 2020 och 2021. 

Runt 05.00 måndagen den 18 april höll invånare runt Bang Phra Beach i Sri Racha, Chonburi, en ceremoni för att dyrka och hedra statyn av "Phaya Yom" eller dödsguden. Ceremonin deltog också av Mr. Wittaya Khunpluem och Bang Phras borgmästare, tjänstemän och intresserade turister som tillsammans tog med sig mat och godis som offerartiklar för Phaya Yom. Offren, enligt lokalbefolkningen, erbjöds i utbyte mot Phaya Yoms förlåtelse och skulle hjälpa till att avvärja olyckor.Efter att offret var fullbordat, skulle lokalbefolkningen montera statyn på sina axlar, vända mot den mot havet och placera den långt bort från stranden i havet. De trodde att all sjukdom, sjukdomar, sorg och död skulle följa med statyn när statyn flöt iväg.

I år, på grund av Covid-19, förbjöds vattenstänk, stora fester, alkohol, vattenbråk och liknande evenemang för tredje året i rad, men för första gången sedan 2019 var religiösa och ceremoniella evenemang, som denna, tillåtna. , vilket förar hundratals well-wishers till evenemanget. Songkran firas runt Chonburi från 18 april till 20 april, på andra datum än de nationella Thailand från 13 april till 15 april.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.