Bangkok firar sitt 240-årsjubileum med kulturella aktiviteter under fem dagar i rad fram till den kommande söndagen

FOTO: DestinAsian

Bangkok -

Bangkok City firar sitt 240-årsjubileum genom att arrangera flera historiska platser på Rattanakosin Island till roliga nöjesställen för "The 240th Anniversary of The Foundation of Rattanakosin" från den 20:e till den 24:e april.

En rad kulturevenemang, unika aktiviteter och uppträdanden för att fira stadens 240-årsjubileum som landets huvudstad var förberedda för att visa kungadömets mjuka kraft för att låta thailändare och utländska turister lära sig mer om thailändsk kultur och historia.

Enligt den thailändska regeringen kommer firandet att fira minnet av Bangkoks grundande den 21 april 1782 samt fira kung Rama I, grundaren av Bangkok och Chakri-dynastin, och alla monarker av dynastin.

Det fem dagar långa firandet kommer att hållas på 20 historiska och berömda platser på Rattanakosin Island, inklusive Grand Palace, National Museum Bangkok, National Theatre, Sala Chalermkrung Royal Theatre och Ratchadamnoen Contemporary Art Center.

Evenemanget organiseras under skärpta förebyggande åtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19, enligt Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) kommer också att tillhandahålla gratis pendelbuss mellan varje plats under hela evenemanget. Deltagare kan ringa 1348 hotline för att bekräfta hämtnings- och avlämningsplatser.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.