Chiang Rais affärssektor diskuterar återöppning av Mae Sais huvudgränsövergång efter två års stängning

Chiang Rai -

  Offentliga och privata företag och turismsektorer i Chang Rai höll ett möte för att diskutera och förbereda återöppningen av Mae Sai-gränsövergången efter att den hade varit stängd i mer än två år på grund av Covid-2-pandemin.

Vicepresidenten för Mae Sais handelskammare, Pakaimas Vierra, var värd för mötet med den privata sektorn och relevanta myndigheter torsdagen den 21 april för att diskutera sätt att driva på öppningen av den första vänskapsbron mellan Thailand och Myanmar i Mae Sai distriktet.

Mötet utvärderade covid-19-pandemisituationen som hade fått Thailand att permanent stänga den första gränsövergångsbron över floden i mer än två år och endast den andra bron öppnades för transport.

Stängningen hade resulterat i en enorm förlust på hundra miljarder baht per år, enligt Pakaimas. Mae Sai, som en gång var det populäraste och bästa ekonomiska distriktet i Chiang Rai, blev långsamt och tyst som aldrig förr. Många butiker var tvungna att stänga verksamheter utan vidare varsel. Några hotell lades ut till försäljning.

Både den offentliga och den privata sektorn hade föreslagit olika åtgärder för att förbereda öppnandet av den huvudsakliga gränsövergången och föreslagit en underkommitté som ska ansvara för att bedöma effekterna på återöppningen och fastställa åtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus.

Inledningsvis kom mötet fram till att fotgängarna borde få passera brogränsen begränsat till 2,000 19 personer per dag. Resenärer måste ha ett vaccinationsintyg som styrker två doser av en Covid-XNUMX-vaccination och ett självtillfört ATK-test innan de kommer in i landet.

Godsfordon bör fortsätta att använda den andra bron under den utökade öppnings-stängningstiden från 2:6. till 00:10. Alla ärenden skulle diskuteras grundligt och övervägas igen måndagen den 00 april innan de föreslås till inrikesministeriet för vidare behandling.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.