Behandla Covid-19 som endemisk kontra en pandemi i Thailand, ledande thailändska läkare diskuterar utvecklingen av denna plan

FOTO: Covid-19 Center

Nationella -

Thailändska läkare påpekade faktorer när Thailand närmade sig att göra Covid endemisk och sa att 70 % av medborgarna måste vara helt vaccinerade, Covid kommer antingen att försvinna eller fortsätta att mutera, och mer. 

Idag, den 23 april, kommenterade Dr. Wasan Chantrathit, chef för Medical Genome Center från Ramathibodi Hospitals medicinska fakultet, på ämnet "Räkna bakåt för att förvandla Covid från en pandemi till endemisk". Han nämnde att hälsoministeriet inte bör ha förhastat och bör upprätthålla balansen genom att fokusera på tre huvudsektioner: sjukvårdspersonalen och det offentliga hälsosystemet, ekonomin och samhället. 

I det tidiga skedet av Covid-19 blev folkhälsan en prioritet, men nu, enligt Dr. Wasan, behövde vi ägna mer uppmärksamhet åt ekonomin och mental hälsa i linje med andra nationer som vände sig mot att göra Covid endemisk. Covid-19 måste dock vara under kontroll eftersom 70 % av medborgarna ska få en booster, det får inte råda brist på sjukhussängar och omedelbar behandling måste finnas tillgänglig för alla som behöver det.     

Dr. Wasan nämnde också att beta-, alfa- och deltavarianterna redan har nästan utrotats, och den dominerande varianten nu är Omicron, men den är fortfarande hanterbar om den vaccineras. Han sa att WHO förväntade sig att Covid-19 antingen skulle sluta mutera och gradvis försvinna eller mutera till en värre variant, som kommer att behöva ett nytt vaccin. 

Dr. Kanat Kruthakun, ordförande för Federation of Health and Elderly, sa att för äldre är det viktigaste att förbereda tillräckligt med sjukhussängar så att de omedelbart skulle kunna få behandling eftersom den vanligaste dödsorsaken var äldre patienter. inte behandlas i tid. 

"Vi brukar titta på dödligheten snarare än infektionsfrekvensen innan vi gör Covid-19 endemisk. Regeringen borde importera mer medicin till en lägre kostnad och ta itu med patientens problem så att medicinen kan tillverkas inhemskt.” sa doktor Kanat. 

Den sista läkaren som kommenterade Covid19-situationen idag, Dr. Anupong Suchariyakul från Department of Disease Control, sa att Thailand hade för avsikt att öppna fler internationella resor eftersom vi är redo att förvandla Covid till endemisk i juli. På samma sätt är de viktigaste sakerna dödligheten och infektionsfrekvensen. Dödligheten bör vara ungefär samma som för denguefeber.      

"Den nuvarande situationen för Covid-19 blir bättre, men den är fortfarande hög i Asien. Men medborgarna bör lära sig att ta hand om sig själva och kan stanna hemma om de bara har lindriga symtom. Jag tycker fortfarande att 95 % av de skadade är patienter med lunginflammation, många tidigare hälsotillstånd eller inte vaccinerade." sa doktor Anupong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa! 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/