De hetaste berättelserna i Thailand nyheter från den senaste veckan: Thailand ska skrota "Test&Go"-program i maj, Civil Partnership Draft Bill ska omprövas och mer

FOTO: Prachachat

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 18:e till den 24:e april, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

1. Thailands inrikesministerium summerar det totala antalet trafikolyckor under kampanjen "Songkrans sju farliga dagar"

Songkran-semestern slutade med 1,917 1,869 olyckor med 2,000 1,080 skador, men inrikesministeriet sa att de minskade från förra året, vilket var högre än 6,061 2021 i både olyckor och skador. Den största orsaken till trafikolyckor är dock fortfarande rattfylleri. Bara för rattfyllerifallen har siffrorna ökat med 7,141 2022 fall, från XNUMX XNUMX fall XNUMX till XNUMX XNUMX fall XNUMX.

Thailands inrikesministerium summerar det totala antalet trafikolyckor under kampanjen "Seven Dangerous Days of Songkran"

2. Thailands justitieministerium lämnar in förslaget till lagförslag för civilt partnerskap för regeringsbehandling efter att det inte stred mot några religiösa normer

Ett annat hopp för hbtq-gemenskapen i Thailand lyser efter att justitieministeriet har samrått med relaterade akademiska institutioner samt hbtq-grupper och religiösa grupper, efter regeringens order. Även om begreppet samkönade äktenskap kan gå emot vissa religiösa övertygelser och deras normer, uppmuntrades begreppet "civilt partnerskap" att användas i lagförslaget istället. Efter att studien avslutats skulle resultaten och omformuleringen vidarebefordras till regeringen för vidare behandling.

Thailands justitieministerium ska lägga fram förslaget till lagförslag för civilt partnerskap för regeringsövervägande efter att det inte stred mot några religiösa normer, enligt flera studier

3. Thailändska myndigheter ställer in Test and Go, förenklar lagliga drickstider

Efter flera privata turistsektorers och entreprenörers protester har PCR-testningen för vaccinerade resenärer enligt Test & Go-kraven så småningom ställts in vid ankomsten till kungariket, med start den 1 maj, men de måste gå igenom Thailand Pass-registreringen innan de anländer och presenterar vaccinationsdokument till myndigheterna på flygplatsen. Karantän under en kort tid för icke-vaccinerade turister är fortfarande obligatoriskt. Bortsett från det förblev andra åtgärder desamma. Kvalificerade restauranger och nöjesställen som är "modifierade" till restauranger i turistpilotområdena skulle kunna fortsätta att servera alkoholhaltiga drycker fram till midnatt.

Thailändska myndigheter ställer in Test and Go, förenklar lagliga drickstider och mer - sammanfattning av Covid-mötet

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.