Thailands turistråd kräver att "Thailand Pass" återkallas senast i juni

FOTO: Matichon

Bangkok -

Thailands turistråd (TCT) uppmanade den thailändska regeringen att avskaffa sin "Thailand Pass"-registrering för alla ankomster senast den 1 juni, och trodde att det skulle locka 10-12 miljoner utlänningar att besöka kungariket totalt för 2022 genom att minska administrativa processer.

TCTs vicepresident Vichit Prakobgosol avslöjade i går, den 26 april, att det var goda nyheter att den thailändska regeringen hade återkallat det obligatoriska RT-PCR-testet för internationella turister i maj. Men vad den privata sektorn önskade mest var annulleringen av "Thailand Pass"-registreringen, förhoppningsvis i juni, eftersom det var det största hindret för att ta med turister eftersom stora resegrupper avskräcktes på grund av överbelastningen av pappersarbete och arrangemang.

Dessutom, konstaterade Vichit, var Thailand Pass ett stort hinder för "kortsiktiga" turister, många från närliggande länder som Indien, Singapore, Japan, Sydkorea eller Malaysia, som ofta kom för 1-3 dagar med mycket kort varsel, som en helg, och skulle inte bry sig om administrativa processer som kan ta upp till en vecka för godkännande.

Vichit sa: "Avbokningen av Thailand Pass-systemet skulle hjälpa till att stimulera inkommande turism och locka familjeturister i Asien som regelbundet skulle resa under terminsuppehållet i juli för att ha tid att förbereda sig för att planera sin resa till Thailand också."

FOTO: Bangkok Biz News

Vicepresidenten förutspådde också marknadstrenderna för utländska besökare under 2022 för två scenarier. I det första scenariot där "Thailand Pass" återkallades i juni skulle det finnas 2 miljoner turister. Om den kinesiska regeringen hade tillåtit sitt folk att resa utomlands i slutet av detta år skulle antalet utländska turister öka till 10 miljoner.

I det andra scenariot där "Thailand Pass" inte återkallades, skulle det finnas cirka 8 miljoner utländska turister som kommer till Thailand. Och det skulle kunna öka till 10 miljoner om den kinesiska regeringen hade låtit sitt folk resa utomlands.

"Så vi skulle vilja be regeringen att upphäva registreringssystemet så snart som möjligt. Om det träder i kraft den 1 juni, skulle researrangörer under Destination Management Company (DMC) kunna arrangera gruppresor som avsevärt skulle kunna öka antalet utländska turister med så mycket som 2 miljoner, jämfört med det första och andra scenariet. Detta skulle också omedelbart öka besökarna med "kort varsel" från Indien, Malaysia, etc. och stärka ekonomin." avslutade Vichit.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.