Golf: Red-Hot Chanettee kommer snabbt i växel vid 3:e Thailand Mixed Opener i Rayong

Rayong-

Den tvåfaldiga mästarinnan Chanettee Wannasaen var het i hälarna när hon sköt en öppning på 66 för att ta en tretaktsledning i Bt3 miljoner Thailand Mixed som arrangerades av TrustGolf på Rayong Green Valley Country Club på torsdagen.

Tonårstjejen som har fyra titlar inklusive de två första Thailand Mixed-evenemangen i år producerade sju birdies mot en ensam bogey på 14th hål på par 72-banan som mäter 6,826 5,985 yards från herrarnas tee och XNUMX XNUMX yards från damernas.

”Jag spelade helt OK även om jag inte gjorde några enkla puttar. Jag kompenserade dock för det genom att göra flera birdies från cirka 10 fot. Det var en bra start på den här banan där greenerna är ganska utmanande. Om du träffar fel kommer det att bli riktigt tufft”, sa Chanettee som precis firade sin fjärde trofé för året på Thai LPGA Tour på Laem Chabang International Country Club förra veckan.

"Angående spelplanen imorgon måste jag vara väldigt försiktig med några hål. Bollen kan rulla ganska snabbt utanför den gröna kanten om du siktar till fel position, tillade den 17-åriga Chanettee som, som den nuvarande nr 1-spelaren på 2022 TrustGolf Tour Order of Merits, redan reserverat en av de två platser att tävla i TrustGolf Women's Scottish Open som är planerat mellan 28-31 juli på Dundonald Links i Ayrshire, Skottland. Den andra platsen, nr 2 på meritställningen, avgörs efter finalen på söndag.

Tre spelare följde tre skott efter på delad tvåa. Det inkluderade 2017 Thai LPGA Tour nr 1 spelare Parinda Phokan som slog tillbaka från två på varandra följande bogeys den 14:e och 15:eth hål för att skjuta fem birdies och slutade med 69.

– Jag fick en långsam start. Det tog mig ett tag att få fart. En birdie på 18th höjde verkligen mitt självförtroende och saker och ting började vända mig från och med då, sa 25-åringen från Khon Kaen.

"Det här är en svår kurs. Det blåser mycket och flaggpositionerna är ganska tuffa. Du måste slå bollen till rätt position annars kommer du att hamna i trubbel. Imorgon måste jag spela på eftermiddagen då det väntas starka vindar. Min plan är att slå fairways och greener, tillade Parinda vars 69:e omgång också matchades av 2021 Thailand PGA Tour No 1 spelare Sangchai Sukcharoen och Pannapa Polnamin från Udon Thani.

Sangchai, 24 från Bangkok, hade fyra birdies efter 14 hål men fick till slut sitt scorekort fläckat med ett misstag på de 15th.

"Jag slog fantastiska tee-skott och träffade järnet bra på de första nio. Men efter svängen hittade inte mina skott fairways. Jag hoppas kunna träffa fairways mer för att skapa fler birdiechanser imorgon, sa Sangchai.

Fans kan se livesändning av den tredje Thailand Mixed antingen på AIS Play APP eller TrustGolf Facebook och Youtube.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Center för Covid-19 Situation Administration och Rayong Green Valley Country Club i Rayong.

 

.........................................................

Om TrustGolf

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-eventet mellan 2021 och 2025. Ett stort antal världsledande golfare har skrivit på upp för evenemanget som bidrog till att främja en bra image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020 och 2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asien Stilla havet. Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-evenemang (med totalt 17 miljoner Bt i prispengar). TrustGolf anordnade också två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 miljoner USD i prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/