Golf: Ostoppbara Chanette Guns för Thailand Mixed Hat Trick

Rayong-

Den lovande tonåringen Chanettee Wannasaen var kvar på kursen mot sin tredje raka Thailand Mixed med TrustGolf-titeln efter att hon etablerat en övertygande nioskottsledning under den tredje omgången på Rayong Green Valley Country Club på lördagen.

Medan resten av fältet kämpade med den knepiga layouten fick 18-åringen det att se så enkelt ut att skjuta poäng när hon sköt åtta birdies med en bogey på 15:eth hål för en tredje rond 64 och 15 under par-198. Hon lämnade en skrämmande uppgift för Parinda Phokan och Sangchai Kaewchaoren, var och en med 207, att komma ikapp henne i söndagens final.

"Jag slog inflygningsskotten nära stiften och gjorde flera enkla birdies på första nio. Men de bakre nio är fortfarande en utmaning för mig, sa Chanettee som skapade sex birdies innan svängen.

Med en enorm ledning in i den sista omgången har den glödheta tonåringen en stor chans att vinna tre på varandra följande Thailand Mixed-serier, vilket kommer att göra henne till den första spelaren att vinna tre gånger på Touren. För närvarande är hon och Prom Meesawat de enda flerfaldiga vinnarna i Thailand Mixed, var och en med två vinster.

"Jag ska försöka stanna kvar i nuet, inte tänka för mycket på resultatet. Om jag inte är fokuserad på min spelplan kan jag begå fel som jag inte borde ha som jag gjorde i den andra omgången. Jag kommer att hålla mig till samma rutin och spela försiktigt. Jag förväntar mig att pin-positionerna kommer att bli tuffare i den sista omgången, tillade Chanette.

Parinda, som började dagen med att följa Chanettee med bara ett slag, visade sig vara mindre exakt med sitt puttspel. Två bogeys, en dubbel bogey på 15:anth hål mot tre birdies såg henne avsluta med 72 på sex under-par-207.

"Jag var ur min rytm och kämpade för att träffa greenerna i regleringen. Jag måste fixa mina inflygningsskott och hoppas kunna höja mitt spel i sista omgången”, sa Thai LPGA Tour nr 2017 1.

2021 Thailand PGA Tour Order of Merits-vinnaren Sangchai var en av få spelare som njöt av en bogeyfri runda. Han kortade fyra birdies för 67.

Den unga pistolen Denwit David Boriboonsub föll ett slag bakom på fem under-par-208.

Med fyra birdies mot en bogey för en 68, före detta mästaren Arpichaya Yubol följt av ett slag på 209. Hon måste sluta före Trichat Cheenglab (på totalt 214) på ​​söndag för att tjäna en av de två platserna i Women's Scottish Open. Den andra sloten har redan säkrats av Chanettee som nuvarande ledare på Thailand TrustGolf Tour Order of Merits.

Fans kan se livesändning av den tredje Thailand Mixed antingen på AIS Play APP eller TrustGolf Facebook och Youtube.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Center för Covid-19 Situation Administration och Rayong Green Valley Country Club i Rayong.

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-eventet mellan 2021 och 2025. Ett stort antal världsledande golfare har skrivit på upp för evenemanget som bidrog till att främja en bra image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

Mellan 2020 och 2021, förutom fem Thailand Mixed-serier som hölls av TrustGolf, anordnade TrustGolf Tour även TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i IMG Academy Juniors World (San Diego och Florida Challenge) och Amatör för män och kvinnor i Asien Stilla havet. Under 2022 kommer TrustGolf att vara värd för totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-evenemang (med totalt 17 miljoner Bt i prispengar). TrustGolf anordnade också två TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour (totalt prissumma på 1.5 miljoner USD i prispengar) på Siam Country Club Pattaya Waterside i april. Dessutom kommer det att finnas TrustGolf Link Series som kommer att fungera som Access Series for Ladies European Tour som också inkluderar TrustGolf Scottish Open (2 miljoner USD i prispengar).

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/