Thailands premiärminister Prayut nöjd med minskande Covid-19 dagliga infektioner i Thailand, uppmanar allmänheten att fortsätta att hålla sin vakt uppe

Nationella -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha var nöjd med den betydande minskningen av dagliga Covid-19-infektioner i Thailand, avslöjade regeringens talesman Thanakorn Wangboonkongchana idag, den 2 maj.

Talesmannen berättade för Associated Press att premiärministern såg minskningen som ett gott tecken för att kontrollera den inhemska spridningen av Covid-19-pandemin i Thailand. Smittorna började stadigt minska efter Songkran-helgen men premiärministern fortsatte att uppmana alla departement och allmänheten att hålla sin vakt uppe och skydda sig för att gradvis minska antalet nya infektioner.

I dag är 9,331 9,273 nya inrikesfall. Av det är 58 2,048,380 inneliggande patienter och 1 är utländska patienter. Det totala antalet infektioner är nu 2022 21,168 1,945,552 fall (sedan 1 januari 2022). Cirka 129,068 XNUMX är helt återställda, ackumulerade XNUMX XNUMX XNUMX återhämtningar (sedan XNUMX januari XNUMX), medan cirka XNUMX XNUMX patienter behandlas.

Totalt 84 dödsfall rapporterades idag och 1,751 23 fall är sjukhuspatienter med antingen lunginflammation eller andra kritiska hälsotillstånd, i genomsnitt 23.0 fall per provins. Sjukhussängarnas beläggning är XNUMX procent.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.