Pattaya-tjänstemän och borgmästarkandidater diskuterar laglig återöppning av nattlivet, utökade stängningstider till "Pre Covid"-tider

Pattaya —

  Pattayas företagare, polisen i Pattaya och representanter för Bang Lamung District administrativa avdelning diskuterade återöppningen av Walking Street i helgen efter att CCSA-kommittén (Center for Covid-19 Situation Administration) utökade alkoholförsäljningstiderna och ändrade lagliga öppettider för ombyggda restauranger, vilket är vad nöjesställen är för närvarande.

Kunlachart Kunlachai, chefen för Chonburis polisstation, ledde ett möte fredagen den 29 april för att diskutera riktlinjer för återöppningen av Walking Street. Han uppgav att CCSA hade lättat på många regler efter det att Covid-19 sannolikt skulle bli endemisk, så många företagare ville att Walking Street skulle stängas för fordonstrafik för turism såväl som det lagliga öppnandet av alla nöjesställen och utökade stängningstider till timmar före Covid-19, som var 3:00 

Men chefen bad Walking Street-företagare att först samla in underskrifter för att göra en petition till Chonburis provinspolischef eftersom han ville att processen skulle göras i enlighet med lagen. 

Inledningsvis kommer Walking Street att vara stängd för fordonstrafik mellan 7 och 00 varje dag, men företagen längs med gatan behövde fortfarande tillstånd för att öppna eftersom vissa Covid-6-regler fortfarande var i kraft.  Kunlachart uppgav också att när det gäller stängningstider före covid för nöjeszoner eller laglig återöppning av nattliv, behövde detta CCSA-tillstånd samt provinspolisen och guvernören, men diskuterades.

Enligt Narit Petcharat, ordförande för South Pattaya Walking Street Business Association, har 30 procent av Walking Street-företagen redan öppnat igen efter att Test&Go avbröts. Han förutspådde att thailändsk turism skulle förbättras avsevärt eftersom de flesta internationella turister nu hade ett starkare incitament att besöka Thailand. Mötet under helgen lade inte bara upp riktlinjer för Walking Streets avstängning för fordonstrafik, utan också många praktiska idéer, som att installera fler övervakningskameror, gatlyktor, brådskande vägreparationer och att föra register över anställdas och väktarens identifiering för att förhindra en oönskad omständighet, konstaterade Narit. 

 

Fredagen den 29 april träffade Sakchai Tang Ho, en oberoende borgmästarkandidat i Pattaya, 30 företagsoperatörer för att prata om att utöka öppettiderna för alkoholserveringar.

Enligt Mr. Sakchai stötte de flesta människor på flera levnadsproblem under Covid-19-pandemin, vilket gjorde att några av dem blev arbetslösa eller tvingades stänga sin verksamhet i två år. Trots de lättnade reglerna fanns det fortfarande vissa problem kvar när det gäller begränsade alkoholförsäljningstider, vilket företagare trodde försämrade turistens vilja att komma ut för att spendera. Företagsägare ansåg att midnatt var alldeles för tidigt för laglig stängning för nattlivet i Pattayas nöjesområden.

Sakchai sa dock till de 30 företagsoperatörerna att han hade god förståelse för problemet eftersom han brukade arbeta som biträdande generaldirektör för avdelningen för provinsförvaltning. Han sa att han skulle påskynda förlängningen av öppettiderna över hela Pattaya och skulle göra sitt jobb som ny borgmästare, om han blir vald, med så stor insyn som möjligt. Sakchai sa att han fullt ut stödde "sena" stängningstider som före Covid-19, beroende på underhållningszonen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.