Pattaya Marine Business Committee överväger att lagligt återuppta Pattaya Bays flytande restauranger, vattenskotertjänster, parasailing, etc.

Pattaya —

Pattayas marina affärskommitté samlades i går, den 7 maj, för att ta fram grova riktlinjer för marina företag att följa för att lagligt kunna återöppna flytande bay-restauranger samt vattenskoter, parasailing och andra marina aktiviteter. 

TPN noterar att vissa marina företag har varit "öppna" inofficiellt på sistone, även om den thailändska regeringen ser många av restaurangerna på viken som nöjeslokaler, som på grund av Covid-19-reglerna faktiskt inte är lagligt återöppnade ännu.

Pramote Tubtim, stadschefen, ledde ett möte i Pattayas stadshus för att fastställa standardprinciperna för att bedriva marina affärer med flera relevanta personer som närvarade vid mötet, såsom ägare av bayrestauranger och vattenskoter och bogserbåtsoperatörer.      

Enligt kommitténs inofficiella slutsats ska näringsidkare ha båtplats på anvisat område och fästa bojar vid varje kaj utan att hindra båtvägen. De måste också se till att deras anställda får utbildning i vattensäkerhet och alltid ha en första hjälpen-låda ombord.

Kommittén betonade att aktiviteter på båtarna inte får vara skadliga för thailändsk kultur och att shower eller underhållning bör vara "shower i traditionell thailändsk stil", som lagligt tar bort idéer för stora "party-style" båtar.

Det har tidigare funnits oro över några av de shower och underhållning som erbjuds på flytande restauranger, noterar TPN-media, som att ha bikini-klädda dansare eller live-DJ:s, som tjänstemännen tycker är "inte traditionellt."

När det gäller miljön måste de förbereda avloppsvatten och sopkärl och transportera dem till stranden för omhändertagande.

Alla nuvarande förslag väntar på godkännande från Chonburis överordnade myndigheter, inklusive guvernören, från och med presstid. 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.