Thailändsk premiärminister beordrar strikt disciplin och principer som följs för buddhistiska munkar i hela landet efter de senaste skandalösa nyheterna

FOTO: Bangkokbiznews

Bangkok -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha beordrade Buddhismens nationella kontor att stärka munkarnas disciplin och principer över hela landet efter de senaste nyheterna om olämpligt beteende bland thailändska munkar.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana berättade för Associated Press idag, den 8 maj, att premiärministern uttryckte sin oro angående nyheterna som publicerats om odisciplinerade buddhistiska munkar som på ett avgörande sätt påverkade thailändska buddhisters tro. Därför beordrade han National Office of Buddhism att instruera Provincial Office of Buddhism (POC) att observera munkar och se till att de strikt följer disciplinen och principerna för Dharma.

Talesmannen sa: "Munkarnas främsta plikt är att upprätthålla och sprida Buddhas läror samt att studera buddhistiska doktriner. Vad de än gör får inte försumma den buddhistiska principen om "Brahmacharya", som är uppförandet för det goda för att uppnå upplysningen."

"Premiärministern beordrade sedan POC att samordna nära med munkkommittéerna på alla områden för att övervaka munkens beteenden och disciplin för att återvinna religiöst förtroende och tro bland allmänheten och blomstra den thailändska buddhismen igen."

Det har förekommit ett antal mycket offentliga incidenter med "munkar som beter sig illa" på sistone, här är bara några som vi täckte:

Påstås vara berusad munk på pilgrimsfärd skadad efter att ha försökt smyga in i mannens sovrum för att sova i Sri Racha

Framstående munk från Nakhon Nayok Buddhism Office arresterad för påstådd inblandning i miljontals baht av korruption

Berusad seniormunk fångad på hotell i Sattahip efter att ha flytt från en sedel på 3000 baht på restaurang

Kvinna hittades gömd i munkabbens bås vid Samut Prakan-templet, orsakar upprördhet på sociala medier

Munk arresterad med 140 metamfetaminpiller i Chonburi-templet

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.