MINOR-gruppens ordförande skickar ytterligare ett öppet brev till den thailändska regeringen och insisterar på att "Thailand Pass" annulleras

Bangkok -

Ordförande för Minor International PCL., William E. Heinecke, har igår, den 9 maj, skickat in ytterligare ett öppet brev till premiärminister Prayut Chan-O'Cha för att insistera på att registreringen av "Thailand Pass" ska annulleras.

Det öppna brevet sade att premiärministern snarast borde komma överens om förslaget om att ta bort registreringen från och med den 1 juni, som skulle införas av ministeriet för folkhälsovård och ministeriet för turism och sport vid nästa möte med Center for COVID -19 Situationsadministration (CCSA).

Han upprepade också från sitt tidigare brev hur existensen av registreringen av "Thailand Pass"-systemet har resulterat i en negativ snarare än positiv inverkan på turismen och Thailands ekonomiska återhämtning. Dess eliminering kommer inte bara att ge resenärer den flexibilitet och bekvämlighet de förväntar sig och kräver, utan det kommer också att hjälpa till att locka utländska turister tillbaka till landet.

En del av brevet lyder: "Avbokningen [av 'Thailand Pass'] kommer att föra tillbaka de pre-pandemiska resebestämmelserna och standarderna för utländska turister, där de bara behöver boka ett flyg innan de reser. Under pandemin är alla turister, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade, reseförsäkrade eller inte, redan medvetna om hälsoriskerna och de ökande kostnaderna som kan uppstå sedan de bestämde sig för att resa internationellt. De har alltid vetat att de är ansvariga för sin egen hälsa, globalt.”

"Covid-19-situationen i Thailand har börjat visa ett starkt tecken på förbättring. Det har gått tre veckor efter Songkran och antalet dagliga infektioner av kritiska patienter har gradvis avtagit. Turismen spelar en mycket viktig roll i landets ekonomi och det är dags för oss att påskynda upphävandet av alla restriktioner. Att skrota "Thailand Pass" är det mest nödvändiga sista steget."

หนังสือเปิดผนึกไมเนอร์

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.