Veckan framåt i Thailand nyheter: Covid-center för att träffas om Thailand-pass, nattliv och mer

Thailand-

Följande är vår veckovisa funktion där vi tar en titt på de mest utvecklande berättelserna och saker att följa under nästa vecka. Vi fokuserar på vad som händer den tredje veckan i maj 2022, som slutar i maj 21:a 2022.

Eftersom vi publicerar dussintals berättelser i veckan, gör detta att våra läsare kan få en snabb glimt av de viktigaste berättelserna som utspelar sig i Thailand, Bangkok, Phuket och Pattaya och att övervaka och följa den kommande veckan, som valts av vår redaktion. . Låt oss komma direkt in i det med veckans största nyheter och vilka viktiga berättelser att följa och leta efter den här veckan som sannolikt kommer att se ytterligare utveckling:

1. Alkoholförbud och religiös helgdag söndagen den 15 maj

Imorgon, söndagen den 15 maj 2022, är en religiös helgdag i Thailand (Visakha Bucha), en mycket viktig dag för buddhister.

Som ett resultat kommer många thailändare att besöka tempel, göra meriter, delta i ceremonier och predikningar och andra religiösa aktiviteter. Viktigt är att det, som alla större religiösa högtider i Thailand, kommer att bli en torr dag. Alkoholförsäljning är förbjuden, även i närbutiker och stormarknader. Barer, tekniskt för närvarande stängda i hela landet och fungerar som ombyggda restauranger ändå, kommer också att stängas.

Vanliga restauranger och hotell kommer att vara öppna men är förbjudna att lagligt sälja alkohol. Måndagen den 16 maj är helgdagen för statliga helgdagar med kontor som Immigration stängda men det finns inget alkoholförbud på måndag.

2. Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA träffas fredagen den 20 maj om många viktiga frågor

De läsare som är intresserade av saker som lagligt öppnande av nattliv eller möjlig lättnad av det allmänt impopulära Thailand Pass-systemet bör förbereda sig på att hålla ett öga på detta möte.

På agendan står diskussioner om Thailand Pass, sänkning av den nationella Covid-19-varningen som skulle tillåta fler saker att öppna, barer och nöjesställen, zonindelning efter provins och ö, och möjligen nöddekretet.

Naturligtvis utlovas inget att hända på detta möte och det finns ingen garanti för att ändringar kommer att göras som vanligt. Men med Covid-19-fall som fortsätter att minska över hela landet i Thailand är det högst troligt att fler lättnader av restriktioner kommer att äga rum. Vissa restriktioner, som maskmandatet utomhus, kommer sannolikt inte att ändras ännu enligt folkhälsoministeriet. Detta trots att politiken är allmänt impopulär, särskilt bland utländska turister.

Det lovar att bli en intressant vecka och Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha kommer också tillbaka från USA. Tack för ditt stöd och läsekrets!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/