Thailändsk PM tillbaka i Thailand, bjuder in Biden på besök och mer

Nationellt —

Herr Thanakorn Wangboonkongchana, regeringens talesman, släppte detaljer om det särskilda toppmötet mellan USA och ASEAN medan premiärminister Prayut Chan-O'Cha anländer tillbaka till Thailand.

Enligt talespersonen var premiärministern tacksam för USA:s presidents deltagande i det särskilda toppmötet mellan USA och ASEAN för att stärka det 45-åriga förhållandet mellan USA:s och ASEAN-medlemmarna mitt i de pågående kriserna över hela världen.

Premiärministern sa på mötet att när världen går mot "Next Normal"-eran, bör alla medlemmar fokusera på följande tre aspekter:

För det första är global säkerhet avgörande för långsiktig tillväxt. Vi måste bevara en förtroendefull atmosfär mellan länder. Mäktiga länder, som USA, bör hitta den optimala lösningen på problemen, och vi är angelägna om att hjälpa till att skapa en fredlig värld.

För det andra kommer digitaliseringen att driva världen framåt. Det rapporteras att över 60 miljoner människor har blivit internetanvändare sedan utbrottet av Covid-19. Detta indikerar att ASEAN snart kommer att bli en av de stora digitala marknaderna, och Thailand är fullt engagerat i utvecklingen av digital infrastruktur som gör det möjligt för alla länder att konkurrera på lika villkor på denna marknad.

För det tredje krävs mer seriösa klimatförändringsåtgärder. Varje land bör inte prioritera ekonomisk tillväxt framför miljövård. Thailand har lovat att minska utsläppen av växthusgaser till noll till 2065. Om varje land satsar mer på att utveckla miljövänliga innovationer och dela dem kan vi kanske nå målet mycket tidigare.

Dessutom gjorde ASEAN-medlemmar och USA:s president ett gemensamt visionsförklaring som täckte åtta ämnen enligt följande:

  1. Samverkan inom folkhälsan
  2. Ekonomiskt samarbete
  3. Maritimt samarbete
  4. Humanitärt samarbete
  5. Främjande av utveckling i delregionen
  6. Använda teknik och främja innovation
  7. Hantera klimatförändringar
  8. Samarbete i regionala och internationella frågor

Efter talet bjöd den thailändska premiärministern in USA:s president till mötet för Asien-Stillahavsområdet Economic Cooperation (APEC) i Bangkok i slutet av detta år. 

-=-=-=-=-=-=-=-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/