Skolor i Bangkok välkomnar elever till lektioner på plats den första dagen, mycket trafik har rapporterats sedan tidigt på morgonen

Bangkok -

En kraftig trafikstockning rapporterades i Bangkok tidigt på morgonen, den 17 maj, den första dagen då skolan öppnar igen i hela landet.

Totalt 437 skolor under Bangkok Metropolitan Administrations (BMA) jurisdiktion har förberett sig för återöppning under förebyggande åtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19. Studenter måste bära ansiktsmasker hela tiden och få sin kroppstemperatur kontrollerad när de anländer till institutionerna.

Social distansering utförs i klassen, i korridorer och när man gör utomhus- och inomhusaktiviteter. Olika lunchrasttider arrangeras i olika klasser för att förhindra trängsel.

Skolor upprepade också till föräldrar att regelbundet genomföra ett själv-ATK-test och övervaka om de har några misstänkta symtom varje dag innan de skickas iväg till skolan där de måste studera i rummet och göra aktiviteter med ett stort antal människor. Obligatorisk testning för alla elever sker dock inte längre (åtminstone i offentliga skolor) och en elev kommer endast att testas om de är sjuka med symtom. 

Enligt det thailändska utbildningsministeriet är målet att hålla barn i skolan och inte "stänga av" hela skolor eller klasser för ett enda positivt fall av Covid-19 som tidigare hade gjorts. Detta gällde särskilt om fallet var asymptomatiskt eller om eleven var helt vaccinerad.

Från och med klockan 7 rapporterade FM00Trafficpro om tunga trafikstockningar i många områden över Bangkok, särskilt på större inkommande vägar som Phibulsongkhram Road, On-Nut/Pattanakarn Road på väg till centrala Sukhumvit, Ladprao/Pradit Manutham Road och U-sväng avsnitt om Bangna-Trad utgående.

Cirka 549 frivilliga BMA-trafiktjänstemän skickades också ut för att samarbeta med trafikpolisen och kommunala myndigheter för att hjälpa till att hantera tung trafik på morgonen före och efter skolan varje dag.

Foto med tillstånd: PR Bangkok

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.