Thai AirAsia X kommer att gå in i rehabiliteringsplanen efter att dess konkursansökan har godkänts av Thai Court

Nationella -

Thai AirAsia X förbereder sig för att inleda affärsrehabilitering efter att den thailändska domstolen har godkänt dess konkursansökan onsdagen den 18 maj, även om den betonar att dess verksamhet inte kommer att påverkas under hela processen.

Flygbolagets VD Patima Jeerapaet avslöjade att rehabiliteringsplanen syftade till att effektivt och hållbart fortsätta med skuldhantering och omstrukturering efter att verksamheten hade drabbats hårt av Covid-19-situationen.

Han betonade också att processen inte skulle påverka servicen till passagerarna på något sätt och att de kunde använda tjänsten som vanligt. Dessutom planerade Thai AirAsia X att flyga till Sydkorea och Japan från juni och framåt.

Jeerapaet sa: "Det faktum att Thai AirAsia X gick in i en plan för affärsrehabilitering under denna tid var den rätta och bästa timingen eftersom det var i linje med den återhämtande turismsituationen och olika regeringar och länders återöppningsplaner."

”Företagsrehabiliteringen skulle inte påverka passagerarservicen så väl som de planerade flygrutterna. Passagerare som hade reserverat platser eller var tveksamma till om de skulle flyga med oss ​​eller inte kunde följa med på våra flyg till Sydkorea och Japan i juni 2022. Thai AirAsia X hade fortfarande planer på att utöka sin tillväxt, inklusive att lägga till nya frekvenser och rutter i framtiden.” avslutade Jeerapaet.

Beskedet möttes av blandade och delade åsikter i sociala medier.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.