"People's Party 112" prodemokratiska demonstranter samlades vid demokratimonumentet i Bangkok under helgen för att kräva frigivning av politiska fångar

Bangkok -

Demonstranter från den prodemokratiska gruppen "Folkpartiet 112" samlades vid demokratimonumentet fredag ​​eftermiddag, den 20 maj, för en bilmobbprotest till brottsdomstolen för att kräva frigivning av aktivisten Tantawan "Tawan" Tuatulanon och ytterligare 11 politiska fångar.

Bilprotesten, ledd av den prodemokratiska framstående aktivisten Somyot Prueksakasemsuk, började flytta från monumentet runt 1:30. mot Brottsdomstolen och Bangkoks häktningsfängelse där aktivisterna fängslades efter att de nekats borgen flera gånger under anklagelser om majestet.

Samtidigt anlände också Progressive Party-ledaren Pita Limcharoenrat till brottmålsdomstolen för att begära ytterligare en tillfällig borgen för Tawan, som också hungerstrejkat i 30 dagar. Domstolen hade tidigare nekat borgen med motiveringen att det inte fanns något bevis på lön.

Somyot uttalade under sitt tal: "Vi samlades idag för att söka rättvisa från domarna och hoppas att de kunde behålla sin trovärdighet och förtroende bland människor i samhället. Vi hoppades att domarna verkligen kunde tjäna rättvisa."

Mer än 20 stora fordon paraderade, märkta med budskapet "Släpp politiska fångar" och flaggor som uppmanade till frigivning av politiska fångar. Protesten krävde också att paragraf 112 skulle upphävas eftersom den ansågs föråldrad och hindrade mänsklig frihet och deltagande under Thailands demokratiska regim.

Gruppen flyttade till Bangkoks häktningsfängelse vid 5:00-tiden. och skulle arrangera fredliga sammankomster och hålla offentliga tal där fram till 7.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.