Poramase "Beer" Ngampiches ser ut att bli nästa borgmästare i Pattaya efter att inofficiella resultat har kommit in

Pattaya, Thailand-

  Poramase "Beer" Ngampiches ser ut att bli Pattayas nästa borgmästare efter inofficiella, preliminära resultat med 98 % av distrikten som rapporterar visar att han har en solid ledning över sina tre motståndare.

Enligt de senaste inofficiella resultaten vid presstid hade Poramase 14,349 12,477 röster i första hand, med andraplatsen Sinchai Wattanasartsathorn med 8,759 990 röster. Tredje plats var “Bob” Kittisak med XNUMX XNUMX röster och fjärde plats var Sakchai Taenghor med XNUMX röster. Dessa inofficiella räkningar skulle sannolikt fluktuera något men tjänstemännen tycker att den övergripande ordningen och resultaten är tydliga.

De preliminära resultaten visar att Pattaya hade cirka 49.96 procent valdeltagande, mycket mindre än målet på 70 procent.

Pattaya News noterar att för att vara officiell måste valkommissionen intyga och offentliggöra resultaten, som förväntas vid ett senare tillfälle.

Förmodad ny borgmästare i Pattaya, Poramase Ngampiches, med smeknamnet "öl"

"Öl" är en del av det politiska partiet "Rao Rak Pattaya" eller "We Love Pattaya", som leds av Sonthaya Khunplume, den tidigare borgmästaren som nyligen lämnade sitt uppdrag och som tidigare hade utsetts av nu premiärminister Prayut Chan O'Cha. Som ett resultat kommer den politik och de långsiktiga målen som satts upp av Khunplume sannolikt att fortsätta med Poramase, som är den tidigare vice kulturministern.

Även om resultaten ännu inte är officiella, höll "Beer", Sonthaya Khunplume och andra medlemmar av We Love Pattaya en visningsfest för valresultatet, som framgår av omslagsbilden ("Beer" bär den röda kaptensskjortan), och var mycket nöjda med resultatet, samtidigt som de säger att de kommer att vänta på att valkommissionen ska verifiera och attestera resultaten innan de lägger fram framtida planer.

TPN media kommer att fortsätta bevaka den här historien under hela veckan.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/