NPO-representanter samlas framför regeringshuset i Bangkok för att motsätta sig utkast till organisationsaktiviteter

FOTO: Thaipost

Bangkok -

Representanter från civila ideella organisationer i Thailand samlades framför regeringshuset idag, den 24 maj, för att motsätta sig föreslagna bestämmelser för kontroller av offentliga sammankomster och andra bestämmelser i lagen om organisationsaktiviteter.

Somboon Khamhang, en ledande miljöpartist från Chana Ruk Thin-gruppen, hade lett demonstranterna från FN, där de hade arrangerat en protest över natten sedan i måndags, till regeringshuset i morse för att protestera under kampanjen "8 years: stop the NCPO befogenheter expansion”.

De krävde ett slut på regeringens utkast till övervägande om organisationsverksamhet som, enligt deras uttalande, hindrar NGO/NPO:s verksamhet såväl som andra regler som avbryter offentliga sammankomster för att begränsa människors åsikter, uttryck och utövande av rättigheter och friheter.

Grupper av folkmassakontrollpoliser och två vattenbilar var också stationerade i närheten för att upprätthålla fred och ordning och be demonstranterna att samlas fredligt. Grupprepresentanterna nådde så småningom regeringshuset där de träffade premiärministerns minister Anucha Nakasai.

Han tog emot gruppens begäran och lovade att studera ärendena och lägga fram dem för regeringen för behandling. Demonstranterna insisterade på att de skulle fortsätta att samlas tills regeringen hade en slutsats.

วิษณุ เผย นายก ฯ รับ ข้อ สังเกต ม็อบ ยัน ไม่ ห้าม ชุมนุม แต่ ให้ แจง เงิน สนับสนุนตปท.

Samtidigt uppgav vice premiärminister Wissanu Krea-ngam att regeringen hade erkänt sammankomsten och dess syfte. Inledningsvis utarbetades Organisationsverksamhetslagen för att inledningsvis granska eventuella privata organisationer som kan få medel från utländska företag/filialer. Sådana stiftelser/föreningar är skyldiga att redovisa sin ekonomiska ställning, enligt utkastet.

"Utkastet kan uppröra bröder och systrar som var med i NGO/NPOs. Men vi skulle vilja granska om utkastet inte skulle inkludera inhemska organisationer som inte involverade utländsk inblandning eller stöd och som inte avstod från någon form av offentlig sammankomst, sade vice premiärministern.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.