Thailand klassar Monkeypox som smittsam sjukdom som kräver noggrann övervakning

FOTO: Thairath

Nationella -

  Thailands folkhälsoministerium har tillkännagett Monkeypox som en smittsam sjukdom som måste övervakas noga trots att inga infektioner hittats i landet för närvarande.

Dr. Chakrarat Pittayawonganon, chef för avdelningen för epidemiologi under avdelningen för sjukdomskontroll, berättade för Associated Press idag, den 26 maj, att avdelningens akademiska kommitté hade godkänt klassificeringen av Monkeypox som en smittsam sjukdom som kräver noggrann övervakning under smittsamma sjukdomar Lag 2015.

Direktören sade: "I Thailand har det inte funnits några patienter bland cirka 10,000 XNUMX turister som dagligen hade tagit sig in i landet. När det gäller skydd måste alla utlänningar som reser in i Thailand registrera sig på Thailand Plus och få ett "hälsa beware"-kort vid ankomst. Kortet kommer också att överlämnas till thailändska återvändande för egenkontroll.”

"Monkeypox anses vara en överföring från djur till människa och kan överföras från person till person via nära kontakt eller genom att röra pustler eller sekret från den infekterade patienten."

Enligt de globala rapporterna den 23 maj hittades 123 fall globalt. Av det var 122 män och 1 var en kvinna mellan 20-59 år. De flesta hudutslag och liknande symtom hittades i områden med mjukdelar, såsom könsorganen, munnen och runt anus.

Apkoppor delades in i två arter: den västafrikanska kladen och den centralafrikanska kladen. Den västafrikanska Clade hade en dödlighet på 1 procent medan dödligheten för den centralafrikanska Clade var på 10 procent, enligt studien.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.