Thailands premiärminister beordrar noggrann övervakning bland skolelever efter små Covid19-klusterrapporter på internatskolor

FOTO: INN News

Nationella -

  Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha beordrade de relevanta myndigheterna och institutionernas personal att noggrant övervaka och ta hand om eleverna efter att ett Covid-19-kluster hittats i vissa skolor en vecka efter att klasserna på plats hade börjat.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana sa idag, den 26 maj, att antalet infektioner hade ökat något och att små utbrott rapporterades på vissa internatskolor. Till en början isolerades och omhändertogs de smittade men skolorna skulle inte beordras stänga.

Premiärministern uppmanade alla att strikt följa sjukdomsförebyggande åtgärder och beordrade relaterade avdelningar att ge kunskap till studenter att ha självdisciplin och hjälpa till att förhindra spridningen av Covid-19 kontinuerligt för att kunna fortsätta sina studier på ett säkert sätt och i en miljö.

Från och med idag var antalet Covid-19-infektioner idag 4,924 37 fall som alla var inhemska fall. 5,560 dödsfall rapporterades. Cirka 46,595 995 fall återfanns medan 13 13.8 patienter behandlades. XNUMX av dem var kritiska patienter som led av lunginflammation, vilket i genomsnitt svarade för XNUMX personer/provins. Sängbeläggningen var XNUMX procent.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.