Na Jomtien och Chonburi Police tillkännager alkoholförbud/obligatoriska sittplatser under 2022 Creamfields Thailand i Pattaya

Pattaya —

Polisen i Na Jomtien och Chonburi tillkännagav ett alkoholförbud och krävde sittplatser (ingen dans) under 2022 Creamfields Thailand i Pattaya, även om arrangörerna ännu inte har svarat offentligt på alkoholdelen samtidigt som de bekräftar sittdelen.

Polisens besked släpptes idag precis innan evenemanget drar igång imorgon. Arrangörerna av evenemanget har dock inte lämnat något svar på detta tillkännagivande, varken bekräftat eller förnekat uttalandet. Vissa obekräftade rapporter på sociala medier uppger dock att Na Jomtien-tjänstemän ursprungligen hade informerat arrangörerna den 20 april om dessa restriktioner, men de hade bara lyfts fram ytterligare efter att polisen gjort påminnelser i sociala medier i morse.

Enligt inlägget från Na Jomtien och Chonburi Police är ordern att följa Chonburis smittsamma sjukdomskommitténs order nr 143/2564 daterad 1 december 64 om brådskande åtgärder för att förhindra krisen orsakad av Coronaviruss sjukdom 2019 eller sjukdom. Trots lättnader av restriktioner förblir denna order fortfarande juridiskt gällande.

Däremot arrangören bekräftade precis att de kommer att kräva att all publik stannar i en avsedd plats för att följa covid-19-reglerna men kommenterade inte något potentiellt alkoholförbud. De sa att folk kunde "dansa vid sina platser". Detta orsakade omfattande kritik på Creamfields Thailands Facebook-sida eftersom tillkännagivandet kom så abrupt, och många enligt uppgift bad om återbetalning. 

De strängare reglerna är ovanpå evenemanget som redan för några veckor sedan tillkännagav stränga krav på vaccination och Covid-19-testning, samt ett maskmandat.

Evenemanget, med många stora sponsorer och arrangörer, har planerats i månader men Thailand har ännu inte formellt gjort Covid-19 endemiskt och hävt/lindrat många restriktioner som maskmandat utomhus eller lagligt öppna barer och nattklubbar (med fler lättnader i juni och juli , barer öppnar lagligt i vissa provinser den 1 juni).

TPN noterar att Fedde Le Grand, en känd holländsk DJ och producent, nyligen har ställt in sitt framträdande på Creamfields scenen eftersom han är infekterad med Covid-19.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.