Den thailändska polisen slår till i Nakhon Ratchasima resort och arresterar 18 personer för att ha använt illegala spelwebbplatser

Nakhon Ratchasima -

  En grupp på 18 påstådda webbplatsadministratörer greps på en lyxig resort i Nakhon Ratchasima igår, den 26 maj, efter att de enligt uppgift drev illegala spelwebbplatser med en omsättning på 900 miljoner baht.

Generallöjtnant Jirabhop Bhuridej, kommissionsledamot från Central Investigation Bureau (CIB), berättade för Associated Press vid en presskonferens att polisstyrkan slog till mot en resort i Pak Chong-distriktet på torsdagen efter en utredning som en grupp operatörer av illegala spelwebbplatser hade hyrt rummen för att driva ett kontor.

Anläggningen låg i ett skogsklädd och lugnt område, men namnet undanhölls av CIB i väntan på ytterligare utredning. Vid razzian var totalt 10 rum påstås fulla av webbadministratörer och personal som satt framför datorskärmarna och övertygade potentiella kunder att gå med i de illegala aktiviteterna.

Sammanlagt 10 datorer, 5 bärbara datorer, 30 mobiltelefoner och 12 bokbankskonton beslagtogs också som bevis.

Undersökningen avslöjade enligt uppgift att gruppen drev två webbplatser, www.biz99.bet och www.Aladdin.bet. Företagets bankkonton registrerade en månadsinkomst på inte mindre än 20 miljoner baht, vilket genererade mer än 900 miljoner baht. Gruppen hade enligt uppgift drivit webbplatserna i fyra år i grannländerna innan de flyttade till Thailand 4 efter utbrottet av Covid-2021 och började hyra resorten, med 19 rum till ett pris av 10 30,000 baht per månad.

Inledningsvis satt alla 18 misstänkta i polisens förvar för förhör. Under tiden skulle polisen utöka sin utredning för att hitta arbetsgivare, ägare och de inblandade inför kommande rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.