Buddhister bör inte döma munkars missförhållanden och bör överlåta dem till buddhistiska råd, säger National Buddhism Office Director

Sippaworn Kaewngam

Bangkok -

Thailändska buddhister bör respektera buddhistiska munkar och får inte döma deras missgärningar utan snarare överlåta övervägandet till de buddhistiska råden, sa chefen för National Buddhism Office.

Regissören Sippaworn Kaewngam sa till reportrar i går, den 29 maj, att buddhister måste respektera munkarna och sa att det var en av buddhismens symboler för att hjälpa till att utveckla buddhismen i Thailand.

"Alla måste arbeta tillsammans för att skydda buddhismen. Använd inte dina egna tankar för att döma saker över lag och respektlös det buddhistiska rådets makt. Detta kommer att förvirra människor. En munks fel måste övervägas och avrättas av munkarna som det alltid har definierats i Sangharådets regler.” insisterade direktören.

Han försäkrade också allmänheten att de relaterade avdelningarna vidtog seriösa åtgärder och inte försummade något förseelse bland de buddhistiska munkarna. Procedurerna kan dock ta lite tid eftersom de var känsliga frågor och kunde påverka buddhisternas känslor. Därför får procedurerna inte tillkännages offentligt som andra allmänna nyheter.

"Åtgärder och regler för att skydda buddhismen i National Buddhism Office var effektiva och starka, så att buddhisterna kunde lägga sina bekymmer. Under tiden, om de bevittnat några olämpliga handlingar som kan påverka buddhism, munkar, buddhistiska anhängare eller grupper av människor, vänligen meddela buddhismkontoret via hotline 1374. Handla inte på egen hand eftersom det kan bryta mot thailändsk lag. Det var inte den buddhistiska medborgarens plikt och de borde respektera munkarna”, avslutade Sippaworn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.