UPPDATERING: Polisen som arresterade en 56-årig kvinna från Sri Racha för att ha innehaft en cannabisplanta överfördes, kvinna släpptes från fängelse

Sri Racha, Chonburi —

  Fyra poliser förflyttades och utsattes sannolikt för en utredning av en särskild kommitté efter att ha arresterat en 56-årig kvinna i hennes hyresrum för innehav av en cannabisplanta. Kvinnan fick tillfällig borgen och släpptes ur fängelset. 

Vår tidigare historia:

En 56-årig kvinna greps och fängslades i en dag av Sri Racha-polisen för att ha innehaft en cannabisplanta, enligt uppgift för medicinska ändamål. Hennes 55-årige man ska ha behövt låna pengar för att rädda henne.

Uppdaterad berättelse:

Igår den 31 maj, Pol. Generalmajor Chaipotjan Suwannarak, talespersonen från provinspolisens region två, avslöjade att befälhavaren för de fyra officerarna tidigare hade instruerat alla officerare att använda juridik och kompromissa för att upprätthålla lagen, särskilt kring marijuana på grund av ändrade lagar senare denna månad. De fyra tjänstemännen bröt emellertid mot denna order, så som ett resultat skulle de överföras från Sri Racha-polisstationen till Chonburis provinspolisstation under överinseende av en högre tjänsteman för att invänta en eventuell utredning av en särskild kommitté tills vidare. .

Smakämnen 56-årig kvinna som greps fick tillfällig borgen vid 3-tiden igår, den 31 maj, efter att åklagaren lagt ned åtalet men behövt anmäla sig till domstolen den 18 juli. Hon träffades igen med sin 55-årige make och tackade Chonburi-parlamentarikern Kwanlert Panichmat för hans sympati. 

TPN noterar att du kan läsa mer om de ändrade marijuanalagarna här, från och med 8 juni.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.