Par flyr från brand i en hyreslägenhet i södra Pattaya, luftkonditioneringsenheten ska ha exploderat

Södra Pattaya —

Ett par undkom en brand som bröt ut i deras hyreslägenhet på fjärde våningen i södra Pattaya. Offren sa att en luftkonditioneringsenhet hade exploderat.

Pattayas brandmän reagerade idag, den 2 juni, vid middagstid på en brandrapport i ett 5-vånings hyreshus beläget bakom Wat Chaimongkol-marknaden i södra Pattaya, Nong Prue sub-distrikt, Bang Lamung, Chonburi. Ett par ska ha blivit fastklämt på en balkong på fjärde våningen.


Fyra brandbilar kom till platsen för att hitta rök och eld som flammade upp från ett rum på fjärde våningen. Det nödställda paret hade enligt uppgift redan gått ner på balkongen i ett rum på tredje våningen nedanför dem. De ådrog sig inga skador och räddades av brandmän 20 minuter senare efter att branden var släckt.


Enligt en 21-årig kvinna och offer, Nilawan Thongsri, bodde hon i ett lägenhetsrum med sin pojkvän på fjärde våningen när hon hörde sin luftkonditioneringsenhet explodera.

Rök började snabbt fylla rummet. Paret försökte släcka branden men misslyckades, så de drog sig tillbaka till balkongen och ropade på hjälp innan de klättrade ner på balkongen i lägenheten på tredje våningen nedanför.


Enligt lägenhetens ägare (namn och ålder anges ej) fanns det inga hyresgäster från andra till femte våningen. Namnet på lägenheten undanhölls av polisen.

Pattayas brandmän har inte bekräftat att luftkonditioneringen var källan till branden, de sa bara att den fortfarande var under utredning när presstidningen var aktuell.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.