Roddbåtstjuv greps i Banglamung efter att ha gömt sig i grumlig kanal

Bang Lamung, Chonburi —

En roddbåtstjuv greps i Bang Lamung i går, 1 juni, efter att ha försökt fly och gömma sig i en grumlig kanal. Polisen sa att den misstänkte arbetade på en fiskebåt och hade en lång historia av stöld.

Pol. Överste Saman Bunkaew från Bang Lamungs polisstation, tillsammans med andra poliser, arresterade Pirun "Tek" Rodsupa, en 41-årig misstänkt tjuv på en arresteringsorder utfärdad av Pattayas provinsdomstol den 13 januari 2022.

Polisen fångade honom vid 4-tiden igår, onsdag, medan han gömde sig i det grumliga vattnet under en bro i Naklua-distriktet, Bang Lamung, Chonburi.


Enligt polisrapporten anmälde offret, Jimmy Vodger, sin stulna roddbåt den 13 maj. Polisen gjorde då en utredning och gick till ett cykelgarage för att hitta Tek.

Tek blev dock medveten om polisen och smög från garaget över taket och gömde sig i det grumliga vattnet i en kanal i närheten. Efter två timmars letande upptäckte polisen honom och tog upp honom ur vattnet.

Enligt polisen hade den misstänkte en lång lista över stölder i Naklua, men bara ett offer anmälde en stöld till polisen. Tem arbetade också på en fiskebåt.


Inledningsvis åtalades Tek för stöld och väntade på ytterligare rättsliga förfaranden vid presstid.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.