Khao Kheow Open Zoo introducerar en nyfödd baby tapir, en av Thailands hotade arter

Sri Racha, Chonburi —

Khao Kheow Open Zoo introducerade en nyfödd baby tapir, ett av Thailands utrotningshotade djurliv, onsdagen den 1 juni för att fira dess 44-årsjubileum.

Tewin Rattanawongsawat, djurparkschefen, sa på onsdagen att det var ett stort nöje att presentera en tapir för manliga barn födda till den 24-åriga pappan "Wiang" och den 13-åriga mamman "Jomklone" för att fira Khao Kheow Open Zoos 44-årsjubileum.


Tapirer är en av Thailands hotade vilda djurarter. De ser ut som grisar med små stammar, men de är faktiskt släkt med hästar och noshörningar.

Enligt direktören föddes den här bebisen den 15 maj och övervakades noga av medicinska specialister. Den var stark, frisk och alltid fäst vid sin mamma. I den tidiga perioden skulle den ha färgmönster som en vattenmelon, men detta skulle så småningom ändras till ett klart vitt och svart mönster efter sex månader.

Direktören bjöd in turister att se denna sötnos på Forest of Asia avsnitt av Khao Kheow Open Zoo i Bang Phra sub-distriktet, Sri Racha, Chonburi.


Dessutom meddelade Mr. Tewin att djurparkens 44-årsjubileumsceremoni skulle sträcka sig till den 5 juni. För den som är intresserad av att hjälpa till att mata djuren kan du överföra din donation via Krung Thai bankkonto 006-0-23655-8 med namnet "กองทุนเพื่อหมีแพนด้า" eller kontrakt 038-318444.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.