Koppartjuven orsakar tio miljoner baht i skador på järnvägssystemet i Chonburi, säger järnvägstrafiktjänsteman

Bang Lamung, Chonburi —

En koppartjuv/tjuvar orsakade mer än tio miljoner baht i skador på järnvägssystemet i Chonburi, enligt järnvägstrafiktjänstemannen.

Söndagen den 5 juni intervjuade Pattaya News en järnvägstjänsteman, Thanat Boonkarut, som hade en akut uppgift att dirigera trafiken vid järnvägsövergången i Na Jomtien-distriktet, Sattahip-distriktet, Chonburi, efter att ett trafikbråk ägt rum på grund av en felaktig blocksignal.


Enligt officer Thanat var blocksignalen vid denna korsning ur funktion på grund av en kortslutning orsakad av en koppartjuv/tjuvar som hade grävt fram de underjordiska koppartrådarna längs Bang Lamungs järnvägsstation till Map Ta Phut och sålt den på svarta marknaden. Han uppgav att flera liknande brott hade inträffat i detta område sedan november 2021 med en beräknad skada på över tio miljoner baht.


"Några tjuvar skalade bort kopparn och strödde ut isoleringen längs banan, och några slängde till och med hela det skrotade materialet i skogen," sa officer Thanat.


Ett asätarepar, enligt polisen Thanat, greps för att ha stulit ledningar och gick igenom rättsliga förfaranden, men de återvände och upprepade vårdslöst brottet.


Inledningsvis rapporterade järnvägstjänstemän brottet till Na Jomtien-polisstationen eftersom det hade orsakat enorma skador på järnvägssystemet och kunde äventyra hundratals liv. För att undvika eventuell förlust skulle de reparera ledningarna längs banan, enligt poliserna.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.