Femhundratusen indiska turister förväntas besöka Pattaya i slutet av 2022, säger turistmyndigheten i Thailand

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Femhundratusen indiska turister förväntas besöka Pattaya vid årets slut medan ryska och kinesiska turister minskar på grund av inrikes angelägenheter, säger Thailands turistmyndighet.

Direktören för Pattaya Tourism Authority i Thailand, herr Kajondej Apichart-trakul, avslöjade i går, den 7 juni, att turismsituationen i Pattaya har förbättrats med stor marginal sedan landets återöppning för turister och Test and Go-programmets avskaffande. Affärsoperatörer i Pattaya, sade han, gjorde affärer med internationella byråer och researrangörer som ville ta sina kunder till Pattaya eftersom det var en globalt känd semesterort som ligger bara en timme från flygplatsen.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya City, enligt direktören, hade varit redo för återöppning för turister sedan förra året 2021. I november 2021 försökte staden anpassa sig till Covid-19-pandemin under kampanjen "Pattaya Move On" som staden till största delen förlitade sig på på inhemsk turism för att hålla verksamheterna igång då de internationella turisterna var borta, konstaterade direktören.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Nu uppskattas det att indiska turister med i genomsnitt cirka 3,000 XNUMX personer om dagen kommer till Pattaya, enligt direktören och ökar varje vecka. Han förväntade sig att det totala antalet indiska turister kommer att nå upp till femhundratusen människor vid årets slut. Han sa att andra medborgare som ryska och kinesiska som brukade vara på toppen när det gäller regelbundna besökare har minskat mycket på grund av inrikes angelägenheter i sina länder som ett pågående krig och en Zerocovid-politik även om han fortfarande är hoppfull om att de ska återvända .

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Direktör Kajondej uppgav också att staden Pattaya samarbetar med näringslivet för att utveckla en årslång turismstödjande kampanj. Han sa också att han vill prioritera indianerna först.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.