200 kilo kristall-metamfetamindroger hittades gömda i imiterade Moai-huvudstatyer i Sri Racha

Sri Racha, Chonburi —

Polisen i Sri Racha beslagtog 200 kilo kristalliserad metamfetamindrog gömd i imiterade Moai-huvudstatyer, påstås involverade en taiwanesisk transnationell narkotikahandelsorganisation.

En trupp av brottsbekämpande tjänstemän ledd av Pol. General Roy Ingkapairote och taiwanesiska polisrepresentanter slog till mot ett lager i Bueng-distriktet, Sri Racha, Chonburi, klockan 3 igår, den 8 juni, efter att ha fått ett tips om att en stor transnationell narkotikahandelsorganisation nyligen hade transporterat en last av den illegala droger in i lagret.


Enligt rapporter upptäckte polisen sex massiva kopior av kända Moai-huvuden i lagret och skar upp dem efter ett tips om att drogerna var gömda i dem. Polisen hittade då kristall Metamfetamindroger som väger över 200 kg gömdes i varje Moai-huvud och konfiskerade det som bevis.


Polisen Roy avslöjade för pressen att polisen i Sri Racha fick ett tips om att en stor transnationell narkotikahandelsorganisation ledd av en taiwanesisk man identifierad som Pun och hans thailändska flickvän Ju (båda fullständiga namn anges inte) försökte smuggla narkotika ut ur Thailand till Taiwan.

De reste båda fram och tillbaka mellan Thailand och Taiwan och hyrde ett lager i Samut Sakhon-provinsen att tidigare lagra replikerna innan de flyttades hit, sa officer Roy.


Replikerna importerades från Taiwan till Thailand förra året på en deklaration att de skulle visas i en utställning av en annan thailändsk kvinna vid namn Kanyaphak (riktigt namn undanhållits av brottsbekämpande myndigheter) som enligt uppgift tog hand om transporten och uthyrningslagret.

Alla repliker förvarades dock i lagret sedan dess och polisen hittade även flera misstänkta transaktioner värda flera miljoner baht mellan kl. Kanyaphak, Pun och Ju trots att de inte hade en tydlig inkomstkälla.


Polisen genomförde sedan en utredning och fann att Moai-huvudstatyerna skulle transporteras tillbaka till Taiwan igen, vilket ledde till en razzia igår, den 8 juni.
Hittills arbetade thailändska brottsbekämpande representanter och taiwanesiska polisrepresentanter tillsammans för att lokalisera de skyldiga. De sa också att de tidigare hade arresterat flera medlemmar av denna illegala narkotikahandelsgrupp i Thailand.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.