Man tillfångatagen av fotgängare efter att ha försökt stjäla ett guldhalsband från en guldbutik i Sri Racha

Sri Racha, Chonburi —

  En 35-årig man tillfångatogs av fotgängare efter att ha försökt stjäla ett guldhalsband från en guldbutik i Sri Racha. Vissa personer ska ha kritiserat poliser för deras tröga reaktion. 

Sri Racha-polisen underrättades i går, den 16 juni, om en guldryckningsanmälan vid ett köpcentrum i Sri Racha-distriktet i Sri Racha, Chonburi. Tjuven ska ha snott ett guldhalsband som vägde tre baht. 

Guldbutikstjänstemannen blev fortfarande förskräckt efter händelsen där en man låtsades prova ett tre-baht-vägt guldhalsband och flydde från butiken, enligt rapporter. Han blev dock kort tacklad av närliggande fotgängare och gallerians säkerhetsvakt innan polisen kom. 

Den misstänktes namn identifierades som "Ae" (riktigt namn undanhållits av polisen), 35. Han ska ha erkänt att han stulit halsbandet för att sälja det och använda intäkterna för att spela online.

Enligt rapporter var vissa fotgängare dock missnöjda med Sri Racha-polisens reaktionstid eftersom polisstationen låg bara 300 meter från köpcentret, plus att det fanns en polisbås vid köpcentrets entré. 

Från och med nu, fortsatte Sri Racha-polisen med rättsliga åtgärder mot Ae. De ska enligt uppgift inte motivera fotgängarnas kritik.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.