Thailändska utbildningsministeriet förbjuder försäljning av mat och dryck med cannabis och cannabisanvändning för rekreationsändamål vid sina utbildningsinstitutioner

FOTO: Prachachat

Nationella -
Det thailändska utbildningsministeriet har förbjudit försäljning av mat och dryck med cannabis samt användning av växten för rekreationsändamål i alla utbildningsinstitutioner och byråer under ministeriets överinseende.

Tillkännagivandet undertecknades och godkändes med omedelbar verkan av Anek Laothamatas, minister för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation (MHESI).

Enligt tillkännagivandet är studenter och personal vid utbildningsinstitutioner och statliga myndigheter under överinseende av utbildningsministeriet förbjudna att använda marijuana eller hampa för några rekreationsändamål eftersom det kan påverka hälsan på både kort och lång sikt.

Administratörerna för utbildningsinstitutioner och statliga myndigheter ska övervaka och kontrollera butiker som säljer mat eller dryck på alla områden för att avstå från att sälja mat eller någon dryck med cannabis och hampa som ingrediens. Studenter och personal får inte heller ta med mat eller dryck som innehåller någon del av växterna till läroanstalterna och de statliga myndigheterna.

Enligt bestämmelserna kommer myndigheternas och institutionernas personal också att ansvara för att främja och ge korrekt kunskap och förståelse om användningen av cannabis eller hampa till studenter, personal, föräldrar, människor i samhället och allmänheten genom undervisning, utbildning, eller producera media.

Utöver de riktlinjer som anges i kungörelsen kan de läroanstalter och statliga myndigheter som står under ministeriets överinseende vidare utfärda mer order för att överensstämma med sammanhanget och miljön i sina ansvarsområden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.