Översvämningar och skador rapporterades i Pattaya efter kraftigt skyfall under natten

FOTO: ธนา ธนาธาร Tna Thanathan

Pattaya —

Flera översvämningar och skador rapporterades i Pattaya efter ett plötsligt skyfall över natten.

Pattaya News reportrar på marken upptäckte flera översvämningar över staden tidigt i morse, den 21 juni, efter att Pattaya drabbats av ett kraftigt skyfall runt 1:00. Översvämningarna i vissa gränder, enligt våra reportrar och lokalbefolkningen, sänkte upp till hälften av en bildörr som ses på bilden nedan.

FOTO: Workpoint TV

Sukhumvit Road och många andra var också under vatten, vilket allvarligt störde trafiken för motorcyklar, och vatten trängde även in i vägkanter, enligt våra reportrar.
De drabbade områdena var ungefär South Pattaya, Central Pattaya, Soi Siam Country Club Pattaya, Soi Buakhao och Pattaya Third Road. Ett omfattande strömavbrott rapporterades också, särskilt i delar av Jomtien.

FOTO: ธนา ธนาธาร Tna Thanathan

Enligt rapporter i morse skadades flera fordon som var parkerade för höga byggnader i centrala Pattaya från falling glaspaneler utslagna av byiga vindar.

FOTO: Tony Tsavdaris
FOTO: Tony Tsavdaris

Det rapporterades också att många invånare i Pattaya, både lokalbefolkningen och turister, förebråade den nya borgmästaren för vad de kallade hans "inaktiva inställning" till översvämningen. En kommentar på Facebook förlöjligade, "Jag trodde att alla hål i vägen skulle hjälpa till att lagra vattnet".
Som presstid har den nya Pattayas borgmästare, Poramese "Beer" Ngampiches fortfarande inte svarat på denna hektiska incident men har gjort att lösa översvämningar till en av sina första prioriteringar.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.