Minst två personer har bekräftats döda och sex personer skadade efter att en stor brand bröt ut på Sampeng-marknaden i Bangkok i går, beordrar thailändsk premiärminister brådskande utredning

Bangkok -

  Minst två personer har bekräftats döda och sex personer, inklusive brandbekämpningsvolontärer, drabbades av effekterna av rökinandning efter att en brand bröt ut på Sampeng-marknaden nära Bangkoks Chinatown igår, den 26 juni.

Branden uppges ha startat efter att en gammal transformator exploderade vid 11:20-tiden. innan de når närliggande gasflaskor från en livsmedelsförsäljare, vilket orsakar en explosion och omedelbart dödar den oidentifierade försäljaren.

Branden spred sig sedan snabbt till en 3-vånings kommersiell byggnad, belägen bakom transformatorn, och ytterligare sex butikshus i närheten, vilket tvingade försäljare och boende att fly från platsen. Brandmän, tillsammans med 20 brandbilar, och Chakrawat-distriktets poliser rusade till platsen för att släcka den stora branden.

Det första dödsfallet, matvagnsförsäljaren, vars kön, nationalitet och ålder fortfarande var under utredning, hittades död under brandbekämpningsinsatserna. Ytterligare en kropp hittades senare i ett bränt butikshus. Enligt trafikpolisen fick sex personer, de flesta brandbekämpningsvolontärer, rökinandning under släckningsarbetet och fördes omedelbart till närliggande sjukhus för vård.

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha uttryckte också sina kondoleanser till vänner och familjer till de dödade och beordrade relevanta myndigheter att undersöka byggnadens struktur och andra skador samt undersöka elektriska apparater och utrustning under varmt väder eftersom en kortslutning kan uppstå .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.