Två brittiska hotellchefer i Trat påstås ha efterlysts av thailändsk polis efter att en brand enligt uppgift bröt ut på deras hotell, vilket orsakade två turister att skadas

Trat –

Två brittiska hotellchefer och en thailändsk företagsdirektör ska ha efterlysts av thailändsk polis efter att en brand enligt uppgift bröt ut på deras hotell i Koh Kut (Kood), Trat-provinsen, vilket orsakade två turister skadade och betydande egendom skada.

Polisgenerallöjtnant Sompong Chingduang, biträdande generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, och hans team anlände till Trats provinspolisstation i går, den 30 juni, för att följa upp utvecklingen av utredningen av branden på Soneva Kiri Resort & Residences i Koh Kood.

Polisen väckte åtal mot Tropical Island Co., Ltd. samt ägaren av Sonevakiri Resort Villa Resort och dess direktörer. Namnen inkluderar brittiska chefer, Sonashah Shivdasani, 45, och Karl French, 40, och thailändska regissören Patchaya Aawawanon, 37. Samtliga anklagades för att ha orsakat en brand av oaktsamhet, orsakat skador på människors egendom, äventyrat andra personer samt tillåtit andra att använda byggnaden för hotellverksamhet utan att erhålla tillstånd från de lokala tjänstemännen.

Den 29 juni presenterade sig den thailändska direktören Patchaya för tjänstemännen enligt kallelsen för att erkänna anklagelserna om sådana brott. De två brittiska medborgarna håller på att spåras upp för rättsligt åtal.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.