Thailändsk polis tillkännager arrestering av ett påstått stort nätverk för narkotikasmuggling i Bangkok, och beslagtar fastigheter värda mer än 62 miljoner baht

Bangkok -

  Ett stort antal illegala droger och egendomar från ett påstått stort nätverk för narkotikahandel, känt som "Jojo Minburi – Gudfadern Khlong Sam Wa", beslagtogs i Khlong Sam Wa-distriktet i Bangkok.

Tjänstemän från Narcotics Control Board (NCB) meddelade gruppgripandet tisdagen den 5 juli. Totalt 23 misstänkta greps och 4,096,000 4 62 tabletter metamfetamin, XNUMX kilo kristallmetamfetamin och tillgångar värda mer än XNUMX miljoner baht beslagtogs under verksamhetsåren, enligt NCB-rapporten.

Sarayoot Sanguanphokai, kommissionär för Narcotics Suppression Bureau, avslöjade att utredningen började den 31 mars 2017, efter att en misstänkt som smugglade narkotika till tonåringar i Minburi-området greps med 300 gram kristallin metamfetamin och 2,000 XNUMX tabletter metamfetamin. De ska ha erkänt att de tagit drogen från Thanakrit Srisaknok, eller Jojo Minburi, som var lokalt känd som en stor knarkhandlare i Nonthaburi.

Den utökade utredningen ledde till gripandet av Jojo Minburi och hans flickvän den 14 juni 2022, tillsammans med ketamin, som vägde 442.70 gram, och deras egendomar i tvisten värda totalt 1,700,000 10 43,370,000 baht. Operationen fortsatte att avsluta det stora narkotikanätverket i XNUMX områden runt Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani och Chachoengsao, och fångat ytterligare fyra misstänkta samt droger och fastigheter värda mer än XNUMX XNUMX XNUMX baht.

Enligt polisen var Jojo Minburi enligt uppgift en stor knarklangare med ett brett nätverk och anslutning i Minburi-området och närliggande områden i Bangkok. Han påstås ha sålt droger till kunder som var drogberoende innan han övertygade dem om att bli distributörer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.