Mamma och ettåriga elefanter räddade säkert efter att ha fallit i dräneringsgrop nära Khao Yai National Park

Nakhon Nayok –

En ettårig elefant räddades säkert efter att ha fallit i en dräneringsgrop på en resort nära Khao Yai nationalpark i Nakhon Nayok i morse den 13 juli.

Parktjänstemän och veterinärer kom till platsen efter att ha blivit larmade om händelsen. Vid ankomsten sågs kalven i den 2 meter djupa avloppsbrunnen medan den vilda elefantmamman höll sig nära sin bebis, vilket gjorde räddningen mer av en kamp.

Veterinärerna var tvungna att skjuta 3 skott med anestesisprutor mot mammaelefanten innan de kunde komma närmare elefantungen och påbörja räddningen. Mamman störtade dock också ner i brunnen på grund av dåsighet. Tjänstemännen var därför tvungen att lyfta upp henne innan de räddade barnet.

Sedan började en annan grupp tjänstemän dra upp barnet från hålet medan veterinärteamet skyndade sig för att väcka mamman elefant. Båda var så småningom säkra och återvände till sin naturliga livsmiljö, som ses på det nedersta fotot.

Statusen för den öppna avloppsgropen klargjordes inte omedelbart eller vem som var ansvarig för den.

Foto med tillstånd: PPTVHD

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.